Ispanaklı Krep Bohçaları Ispanaklı krep bohçaları, hem görsel sunum hem de lezzet açısından size puan kazandıracak sevilen tariflerdendir. Ispanak seven kişiler için farklı ve güzel bir tarif olan ıspanaklı krep bohçaları, farklı şekillerde uygulanarak davetlerinizde ara sıcak olarak da rahatlıkla servis edebileceğiniz bir yiyecektir. Ispanak ile yapılan tarifler genellikle zaman alıcı olduğundan, iç harcını önceden hazırlayarak vakit kazanabilir ve kısa sürede oldukça güzel ve lezzetli bir yemek ile masalarınızı süsleyebilirsiniz. Ispanaklı Krep Bohçaları İçin Gerekli Malzemeler
Krep İçin Malzemeler
Ispanaklı Krep Bohçaları Nasıl Yapılır? Öncelikle iç harcını hazırlayalım ki kreplerin içine koymadan önce soğuyabilsin. Bunun için soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile bir tencerede kavurun. Kavrulan soğanlara yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kavurun. Bu sürenin sonunda tencereyi tamamen dolduracak hacme sahip olan ıspanaklarınız azalacak ve rahatlıkla karıştırılacak duruma gelecektir. Kavrulan ıspanakların üzerine pul biber, karabiber ve tuzu ekleyerek ocağın altını kapatın. Diğer tarafta krep malzemelerini hazırlayarak pişirmeye başlayalım. Bunun için yumurtaları güzelce çırpın, üzerine unu ekleyip biraz daha çırpın. Daha sonra sütü ve tuzu da ekleyerek çırpmaya devam edin. İyice karışan ve boza kıvamını alan hamurunuzdan az miktarda yağladığınız ve ısıttığınız normal tava ya da krep tavasına bir kepçe dökerek önlü arkalı pişirin. Aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın. Hazırlanan kreplerinizin ortasına, yine hazırlayıp soğuttuğunuz ıspanaklı iç harçtan koyarak karşılıklı kenarları birleştirip kürdanla tutturun ya da bohça şeklini vererek ters çevirip tepsinize dizin. Servis etmeden önce isterseniz üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup fırınlayabilirsiniz ve bu şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Yenisu
12 Temmuz 2024 CumaIspanaklı krep bohçalarının iç harcını hazırlandıktan sonra çok bekletmek gerekir mi? Harcı önceden yapıp buzdolabında saklasak da olur mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Yenisu,
İspanaklı krep bohçalarının iç harcını hazırlandıktan sonra çok bekletmenize gerek yok. Ancak, eğer zaman kazanmak istiyorsanız, iç harcını önceden yapıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde, kullanacağınız zaman sadece krep yapımına odaklanabilirsiniz. Harcı buzdolabında saklarken, üzerini streç filmle kapatmanız veya hava almayan bir kapta muhafaza etmeniz uygun olur. Bu şekilde, tazeliğini koruyarak 1-2 gün içerisinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!