Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep

Peynirli krep, pazar kahvaltısında farklı bir lezzet arayanlar için oldukça hafif bir atıştırmalıktır. Yapımı oldukça pratik ve az malzemeli olan peynirli krep, ani gelen misafirlerinize de hemen yapabileceğiniz, çayın yanında servis edebileceğiniz lezzetli bir tariftir.

Peynirli Krepin Malzemeleri

  • İki su bardağı süt
  • İki adet yumurta
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un

İç Harcı İçin Malzemeler

  • Beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Peynirli Krebin Yapılışı

Krep hamurunu yapmakla işe başlayalım. Krep hamuru için derin bir kaba süt ve yumurtayı ilave edip iyice çırpın. Çırpılan bu karışımın üzerine un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Krep hamuru oldukça akışkan olmalıdır. Boza kıvamında olması gerekir. Eğer krep hamurunun kıvamı katı olduysa biraz süt ile hamuru açabilirsiniz. Krep hamuru hazırlandıktan sonra krep tavası ocağın üzerine alınır ve çok az bir yağ ile yağlanır. Sonra krep hamurundan bir kepçe kadar alınır ve tavanın tam ortasına döküldükten sonra hamur tavanın kenarlarına yayılır. Krebin altı piştikten sonra spatula yardımı ile krep alt üst edilir. Üst kısmı da pişirilir. Bu şekilde devam edilerek krep hamuru tamamen bitirilir.

Sıra krebin iç malzemesini hazırlamaya gelir. Bunun için beyaz peyniri rendeleyin. Ardından maydanozları yıkayın ve küçük küçük doğradıktan sonra peynirin içine ilave edin. Üzerine pul biber ve karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın. Pişirilen krep henüz sıcak iken hazırlanan peynirli malzeme krebin arasına konularak, rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo krepler, isteğe göre dilimlenerek servis tabağına alınır ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifte kullanılan beyaz peynir yerine farklı peynir çeşitleri de kullanabilirsiniz. Örneğin, kaşar peyniri veya lor peyniri de krebinize farklı bir lezzet katacaktır. Ayrıca iç harcına domates, biber gibi sebzeler ekleyerek tarifinizi zenginleştirebilirsiniz. Kreplerin daha hafif ve kabarık olması için hamurunu bir süre dinlendirmek de önemli bir püf noktasıdır. Kreplerinizi daha da lezzetli hale getirmek için üzerine tereyağı sürebilir veya çeşitli soslarla servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nutellalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Nutellalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Krep Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri