Kolay Krep Krep, kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez bir hamur işidir. Krepler, tatlı ve tuzlu olarak iki çeşitte hazırlanabilir. Tatlı krep tariflerinde reçel ve çikolata kullanılırken, tuzlu krep tariflerinde peynir veya sucuk gibi malzemeler tercih edilebilir. Krepler, kahvaltılarda ekmek yerine de kullanılabilir. Kreplerin temel malzemeleri un ve süttür. Kolay Krep Malzemeleri
Kolay Krep Nasıl Yapılır? Derin bir kaba süt, un ve suyu koyun. Hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha cıvık bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Krep tavasını veya teflon tavayı margarin ile yağlayın. Bir kepçe yardımıyla tavaya hazırladığınız hamurdan bir kepçe dökün ve iyice yayın. Ocağı orta ateşte açıp her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Servise geçmeden önce tuzlu kreplerinizi peynirle, tatlı kreplerinizi ise çikolata veya reçelle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |