Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep

Krep, kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez bir hamur işidir. Krepler, tatlı ve tuzlu olarak iki çeşitte hazırlanabilir. Tatlı krep tariflerinde reçel ve çikolata kullanılırken, tuzlu krep tariflerinde peynir veya sucuk gibi malzemeler tercih edilebilir. Krepler, kahvaltılarda ekmek yerine de kullanılabilir. Kreplerin temel malzemeleri un ve süttür.

Kolay Krep Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için margarin

Kolay Krep Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba süt, un ve suyu koyun. Hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha cıvık bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Krep tavasını veya teflon tavayı margarin ile yağlayın. Bir kepçe yardımıyla tavaya hazırladığınız hamurdan bir kepçe dökün ve iyice yayın. Ocağı orta ateşte açıp her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Servise geçmeden önce tuzlu kreplerinizi peynirle, tatlı kreplerinizi ise çikolata veya reçelle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri