Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında ıspanaklı krep, Küçük büyük herkesin favorisi olan krepi daha önce ıspanaklı denememişseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tatlı, tuzlu, sebzeli, etli ya da meyveli birçok çeşitle hazırlanabilen krepler özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Görünüş olarak zor gibi görünse de kerp yapımı aslında oldukça basittir. Krepler önceden hazırlanarak buzlukta muhafaza edilebilir ve acil anlarda iç malzemesi eklenerek fırınlanabilir. Aşağıda vereceğimiz tarif ıspanak haricinde, mantar, tavuk, et, kıyma gibi farklı malzemeler kullanılarak da yapılabilir.


Fırında ıspanaklı krep için gerekli malzemeler



İç harcı için

  • 250 gr ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Krepi için

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • Tuz

Beşamel sos için
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Pişirmek için sıvıyağ
  • Üzeri için kaşar rendesi

Fırında ıspanaklı krep nasıl yapılır?

Fırında ıspanaklı krepe iç harcı hazırlayarak başlayın. İç harç için ilk önce ıspanakları bol su ile yıkayın. Birkaç defa bol su ile yıkadığınız ıspanakları iri olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanın soyduktan sonra yemeklik doğrayın. Uygun bir tencereye sıvıyağ ekleyip ısıtın. Isınan yağda doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğradığınız ıspanakları kavrulan soğanların üzerine ilave edin. Üzerine karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ekleyerek, ıspanak bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.

Fırında ıspanaklı krepin hamuru için çukur bir kabın içine 2 yumurtayı kırıp önce çırpın. Daha sonra üzerine, süt, un, tuz ekleyip mikser ile çırpın. Hamur kek hamurundan daha akışkan olmalıdır. Tamamen pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra yanmaz tavayı ocağa alıp, ısıtın. Isınan tavayı az miktarda yağlayarak hazırladığınız hamurdan bir kepçe döküp, tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Krepin altı piştikten ve üstü göz göz olduktan sonra diğer tarafını spatula ile çevirerek aynı şekilde pişirin. Pişen krepleri havlu kâğıt serili tepsiye alın.


Beşamel sos için

Tereyağı uygun bir sos tavasına alınarak eritin. Eriyen yağa unu ekleyip topaklanmaması için devamlı karıştırarak yağın unu yemesini sağlayın. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip yine devamlı karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar beşamel sosu pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek beşamel sosu ocaktan alın.

Pişen krepleri mutfak tezgâhına serin ve iç harçtan yerleştirerek rulo şeklinde katlayın. Katlanan krepleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her bir krepin üzerine hazırladığınız beşamel sostan dökün. Son olarak kaşar rendesi serperek 180 derecede ısınmış fırına verin. Kreplerin üzerine döktüğünüz kaşar rendesi eriyip kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Fırında Ispanaklı Krep Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz olduk[...]

Çikolatalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı krep, krep tatlı, tuzlu olacak şekilde hazırlanabilir. İçerisinde farklı malzemeler kullanılarak krep zenginleştirilebilir. Çikolata, ıspanak, vişne gibi ma[...]

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep, Her türlü yemeği ile meşhur olan mutfağımız, kahvaltı sofraları ile de meşhurdur. Kahvaltı sofralarımız sayamayacağımız kadar çoktur. Birkaçını[...]

Evde Krep Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krep Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay krep yapımı, Krep sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Yapımı oldukça kolay ve çabuk olduğu için çok tercih edilir. Krepin içine peynir,[...]

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve görüntüsü il[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6