Fırında Ispanaklı Krep Fırında ıspanaklı krep, küçük büyük herkesin favorisi olan krepi daha önce ıspanaklı denememişseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tatlı, tuzlu, sebzeli, etli ya da meyveli birçok çeşitle hazırlanabilen krepler özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Görünüş olarak zor gibi görünse de krep yapımı aslında oldukça basittir. Krepler önceden hazırlanarak buzlukta muhafaza edilebilir ve acil anlarda iç malzemesi eklenerek fırınlanabilir. Aşağıda vereceğimiz tarif ıspanak haricinde, mantar, tavuk, et, kıyma gibi farklı malzemeler kullanılarak da yapılabilir. Fırında Ispanaklı Krep İçin Gerekli Malzemeler İç Harcı İçin
Krep İçin
Beşamel Sos İçin
Fırında Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır? İç Harcın Hazırlanması Fırında ıspanaklı krep için iç harcı hazırlayarak başlayın. İlk önce ıspanakları bol su ile yıkayın. Birkaç defa bol su ile yıkadığınız ıspanakları iri olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik doğrayın. Uygun bir tencereye sıvıyağ ekleyip ısıtın. Isınan yağda doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğradığınız ıspanakları kavrulan soğanların üzerine ilave edin. Üzerine karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ekleyerek, ıspanak bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın. Krep Hamurunun Hazırlanması Krep hamuru için derin bir kabın içine 2 yumurtayı kırıp önce çırpın. Daha sonra üzerine süt, un ve tuz ekleyip mikser ile çırpın. Hamur, kek hamurundan daha akışkan olmalıdır. Tamamen pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra yanmaz tavayı ocağa alıp, ısıtın. Isınan tavayı az miktarda yağlayarak hazırladığınız hamurdan bir kepçe döküp, tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Krepin altı piştikten ve üstü göz göz olduktan sonra diğer tarafını spatula ile çevirerek aynı şekilde pişirin. Pişen krepleri havlu kâğıt serili tepsiye alın. Beşamel Sosun Hazırlanması Tereyağını uygun bir sos tenceresine alarak eritin. Eriyen yağa unu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak yağın unu yemesini sağlayın. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip yine sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar beşamel sosu pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek beşamel sosu ocaktan alın. Kreplerin Fırınlanması Pişen krepleri mutfak tezgâhına serin ve iç harçtan yerleştirerek rulo şeklinde katlayın. Katlanan krepleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her bir krepin üzerine hazırladığınız beşamel sostan dökün. Son olarak kaşar rendesi serperek, 180 derecede ısınmış fırına verin. Kreplerin üzerine döktüğünüz kaşar rendesi eriyip kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |