Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade olarak tüketilen krep, kişinin damak zevkine göre domates, peynir ve bal gibi malzemeler ile de tatlandırılabilir.

Neden Yoğurtlu Krep?

Normalde içerisine süt ilave edilerek hazırlanan krep, sütsüz olarak da yapılabilir. Süt olmadığı zamanlar da krep hamurunun içerisine yoğurt ilavesi yapabilirsiniz. Krepin içerisine süt yerine yoğurt ilavesi yapılması, krepin daha yumuşak olmasını ve üst kısmında kabarcıklar oluşmasını sağlar. Böylelikle hazırlanan yoğurtlu krep, lezzetinden ödün vermediği gibi daha kabarık olacaktır. Eğer evinizde süt yoksa veya kabarık bir krep hazırlamak isterseniz yoğurtlu krep tarifine göre enfes krepler yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Krep İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı elenmiş un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yoğurtlu Krep Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu krep için iki tane yumurtayı çukur bir kabın içerisine kırın. Tel çırpıcı ile yumurtaları homojen bir kıvama gelene dek çırpın ve üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın. Yoğurt ile özleşen karışımın içerisine yoğurt suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Arkasından krep hamurunun içerisine dört yemek kaşığı elenmiş un ile bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Bu aşamada mikser kullanmanız size fayda sağlayacaktır. Tuz ile toz şekeri de serpiştirip krep hamurunu bir dakika kadar mikser veya el karıştırıcı ile çırpın.

Hazırlanmış olan yoğurtlu krep hamurunu pişirmek için yanmaz bir tava alın ve ısıtın. Isınmış olan tavanın içerisine yoğurtlu krep hamurundan bir kepçe ilave edip tavayı sağa sola doğru sallayın. Böylelikle hamur tavanın her tarafına eşit şekilde yayılacaktır. Bir tarafı pişmiş olan yoğurtlu krep hamurun diğer tarafını çevirin ve her iki tarafı da piştikten sonra bir tabağın içerisine alın. Bu aşamada tavaya alınmış olan kreplerin üzerine arzu ederseniz tereyağı sürebilirsiniz. Tereyağını eğer krepler pişerken tavaya sürerseniz yağ kreplere ağır bir koku verecektir. Bunun için piştikten sonra sürmeniz kreplerin tadını daha lezzetli yapacaktır. Hazır hale gelmiş olan yoğurtlu krepleri arzuya göre ılık veya sıcak olarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Müvellâ

10 Nisan 2024 Çarşamba

İyi günler yarın sabah kahvaltıda krep yapmayı düşünüyorum arkadaşlarım gelecek kahvaltıya. Fakat elimde süt yok onun yerine yoğurtlu krep yapsam olur mu? Bu konuda acilen bana yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Müvellâ,

Elbette, yoğurtlu krep yapabilirsiniz! Yoğurt, kreplerinize hafif bir ekşilik katabilir ve kreplerinizi daha kabarık hale getirebilir. Yoğurdu, süt yerine birebir oranında kullanabilirsiniz. Ancak yoğurt yoğun bir kıvama sahip olduğu için, biraz su ekleyerek kıvamını inceltmeyi unutmayın. Arkadaşlarınızla keyifli bir kahvaltı geçirmeniz dileğiyle!

Sevgiler,
[Senin ismin]

2. Cevap
cevap

Sadakat

Merhabalar, acil durumlarda elinizde sür olmaması durumunda krep yapmak için eğer elinizde mevcut ise yoğurt tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Krep Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Krep Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri