Bohça Krep Tarifi Bohça krep, oldukça gösterişli ve sevilerek tüketilen bir yemek tarifidir. İçeriği, damak tadına göre ayarlanabilen bu yemek, krep yapılarak içi tavuk, et, garnitür gibi malzemelerle doldurulur ve bohça şekli verilerek fırınlanır. Bu şekilde hazırlanan yemek, çok şık bir görüntüye ve lezzete sahiptir. Bir kez yiyenin tekrar yemek isteyeceği bir yemektir. Akşam yemeklerinde, öğlen yemeklerinde, kadınlar arasında yapılan günlerde ve beş çaylarında gönül rahatlığı ile servis edebilir ve tüm beğenileri toplayabilirsiniz. İç harcı damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz; ancak bu tarifte sizlere tavuklu krep bohçası tarifi vereceğim. Tavuklu Krep Bohçası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler İç Harcı İçin
Krep İçin
Beşamel Sos İçin
Tavuklu Krep Bohçası Nasıl Yapılır? Tavuklu krep bohçası için ilk olarak krepleri hazırlamalısınız. Krepler için yumurta, süt, yağ ve damak tadınıza göre tuz karıştırılır. İyice çırpılır ve hiç pütür kalmamasına özen gösterilir. Ardından teflon tava ısıtılır ve bir kepçe yardımı ile krep hamurundan alınarak tavaya dökülür. Arkalı önlü krepler güzelce pişirilir. Pişen krepler bir kenara alınır ve iç harcın hazırlığı başlar. İç harcı için tavuk göğüs eti küp-küp doğranır. Doğranan etler bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Tavuk eti suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çekince sıvı yağ ilave edilir. Ardından bir adet kuru soğan yemeklik doğranarak ilave edilir ve soğan kavrulur. Ardından bir adet patates soyulur, yıkanır ve küçük küçük doğranarak tavaya ilave edilir. Hafif kızarınca salça, pul biber ve karabiber ilave edilir. Damak tadınıza göre bir miktar tuz atılır ve beş dakika kadar kavrulur, ardından ocak kapatılır. Bir kasenin içerisine krep yerleştirilir ve içerisine bu harçtan konulur. Krepin kenarda kalan kısımları katlanır. Yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye kaseden ters çevrilir. Gerekirse kürdan ile tutturmalar yapılır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanıp tepsiye dizilince beşamel sos hazırlanır. Sos için un ve tereyağı iyice kavrulur ve ardından süt eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. İstenilen kıvama gelince krep bohçalarının üzerine dökülür. Tepsi fırına sürülür. 180 derece fırında on dakika kadar tutulur. İsteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri serpilebilir. Afiyet olsun. |
İmren
21 Temmuz 2024 PazarBu tarifte en zorlandığınız adım hangisi oldu ve krep bohçalarının şeklini verirken herhangi bir ipucu verebilir misiniz?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba İmren,
Krep bohçalarını yaparken en zorlandığım adım aslında kreplerin ince ve eşit şekilde pişirilmesi oldu. Bu konuda size tavsiyem, krep hamurunu tavaya dökerken hızlıca yaymanız ve tavanın her yerinin eşit şekilde kaplanmasını sağlamanızdır. Bohça şeklini verirken ise krepi düz bir yüzeye yayıp ortasına dolgu malzemesini koyduktan sonra kenarlarını üste doğru katlayarak bohça şeklini oluşturabilirsiniz. Bu sırada krepleri sabitlemek için ince bir pırasa sapı veya taze soğan kullanabilirsiniz. Umarım bu ipuçları işinize yarar!
Sevgiler,
İmren