Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça krep tarifi, bohça krep oldukça gösterişli ve sevilerek tüketilen bir yemek tarifidir. İçeriği damak tadına göre ayarlanan bir yemektir. Krep yapılır ve içerisi tavuk, et, garnitür gibi malzemeler ile doldurularak bohça şekli verilir ve fırınlanır. Bu şekilde hazırlanan bu yemek çok şık bir görüntü ve tada sahiptir. Bir kez yiiyenin tekrar tekrar yemek isteyeceği bir yemektir. Akşam yemeklerinde, öğlen yemeklerinde, kadınlar arası yapılan günler ve beş çaylarında gönül rahatlığı ile servis edebilir ve tüm beğenileri toplayabilirsiniz. İç harcı dediğim gibi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz ben sizlere tavuklu krep bohçası tarifi vereceğim.


Tavuklu krep bohçası yapımı için gerekli malzemeler



İç harcı için

  • Üç yüz gram tavuk göğüs eti
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir adet patates
  • Bir su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Krep için

  • İki su bardağı süt
  • İki adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • On yemek kaşığı un
  • Tuz

Beşamel sos için
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • Bir buçuk yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Tavuklu krep bohçası nasıl yapılır?

Tavuklu krep bohçası için ilk olarak krepleri hazırlamalısınız. Krepler için yumurta, süt, yağ ve damak tadınıza göre tuz atılır. İyice çırpılır ve hiç pütür kalmamasına özen gösterilir. Ardından teflon tava ısıtılır ve bir kepçe yardımı ile krem hamurundan alınarak tavaya dökülür. Arkalı önlü krepleri güzelce pişirin. Pişen kremler bir kenara alınır ve iç harcın hazırlığı başlar. İç harcı için tavuk göğüs Eti küp-küp doğranır. Doğranan etler bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Tavuk eti suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çekince sıvı yağ ilave edilir. Ardından bir adet kuru soğan yemeklik doğranarak ilave edilir ve soğan kavrulur. Ardından bir adet patates soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranır tavaya ilave edilir ve hafif kızarınca salçası pul biber ve karabiber ilave edilir. Damak tadınıza göre bir miktarda tuz atılır ve beş dakika kadar kavrulur ardından ocak kapatılır. Bir kâsenin içerisine krep yerleştirilir ve içerisine bu harçtan konulur. Krepin kenarda kalan kısımları katlanır. Yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye kade ile ters çevrilir. Gerekirse kürdan ile tutturmalar yapılır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanıp tepsiye dizilince beşamel sos hazırlanır. Sos için un ve tereyağı iyice kavrulur ve ardından süt eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. İstenilen kıvama gelince krep bohçalarının üzerine dökülür. Tepsi fırına sürülür. Yüz seksen derece fırında on dakika kadar tutulur. İsteğe bağlı üzerine kaşar serpilir.

Afiyet olsun.

Bohça Krep Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Kaç Kalori? Değerine Sahiptir?

Krep Kaç Kalori? Değerine Sahiptir?

Güncel

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı krep bohçaları hem sunum hem de lezzet olarak size puan kazandıracak sevilen lezzetlerdendir. Ispanak seven kişiler için değişik ve güzel bir tarif olan ıspanak[...]

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep, genellikle evlerde krepler kahvaltı için hazırlanmaktadır. Kişilerin damak zevkine göre pişmiş olan krepler isterse reçel ve bal ile isterse peynir konularak [...]

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep, misafir sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Misafirlere sadece yemek olarak değil, çayın yanına atıştırmalık olarak da verebiliriz. 4-6 kişilik [...]

Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler için krep, bebekler altıncı ayını doldurduktan sonra artık katı gıdaya geçer. Doktor kontrolünde yavaş yavaş yiyeceği şeyler belirlenir. Doktorunuz krep yeme[...]

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı krep sarma, tarifi sunumu ve görselliğiyle göz dolduran bir krep tarifidir. Krep genellikle kahvaltılarda tercih edilir. Ancak bu şekilde pişirdiğinizde harika bi[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6