Krep Sarma Krep sarma, sabah kahvaltılarınızı şenliğe dönüştürecek, akşam sofralarınızı zenginleştirecek ve özel günlerinizde misafirlerinizi etkileyecek yapımı basit ama lezzeti çok büyük bir tariftir. Kahvaltı için mükemmel bir alternatiftir. Krep sarmayı birçok çeşit olarak yapabilirsiniz. Ispanaklı, peynirli maydanozlu, kıymalı, patatesli başta olmak üzere birçok çeşit krep sarma yaratabilirsiniz. Krep, Fransız mutfağının dünya tatlarına kazandırmış olduğu bir lezzettir. Krep sarma, farklı şekillere ve farklı tatlara girebildiği için çok alternatifli bir tariftir. İster ballı, ister peynirli, isterseniz çikolatalı her tat için uyum sağlayan krep sarma yapımı oldukça kolay bir yiyecektir. Kahvaltı için ekmek yerine kullanılabilir. Üzerine çikolata ya da bal sürerek tatlı yerine kullanabilirsiniz. İsterseniz de krepi akşam yemeği için tavuklu olarak yapabilirsiniz. Krep sarmayı fırında yapacaksanız üzerine beşamel sos dökebilirsiniz. Hafif bir tat olsun isterseniz fırın için üzerine kaşar rendesi dökebilirsiniz. Krep sarmayı akşamdan hazırlayarak ertesi gün için dolaba atarsanız zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Davetsiz misafirleriniz geldiği zaman hemen dolaptan çıkararak sunumunu yapabilirsiniz. Krep Sarma İçin Gerekli Malzemeler Krep Yapılışı İçin:
Krep Sarma İçi İçin Gerekli Malzemeler Krep sarma için iç malzemelerini isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Tatlı tuzlu hiç fark etmez. Ispanaklı, peynirli, çikolatalı, ballı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Biz size maydanoz ve peynir ile yapabileceğiniz krep sarma malzemelerini ve tarifini vereceğiz.
Krep Sarma Nasıl Yapılır? Krep sarma yapımına başlarken öncelikle krep malzemelerini mikserle çırpın. Yanmaz bir tavaya sıvı yağını koyun. Kâğıt havlu kullanarak yağı tavada tavanın her yerine eşit olarak yayılacak şekilde yayın. Kepçe yardımı ile krep hamurunu tavaya incecik dökün. Krep sarma olarak sarılacak şekilde bir ölçü oluşturarak, büyüklüğünü ayarlayarak dökün. Arkalı önlü pişirerek hazırlayın. Tüm hamuru bu şekilde istediğiniz boyutta pişirin. Başka bir tavada tereyağının yarısını eritin. Üç adet yumurtayı başka bir kap içinde tuz ile çırpın. Eriyen yağa yumurtanın yarısını koyun ve omlet halini alacak şekilde pişirin. Üstüne maydanozu ekleyin. Krepin üzerine hazırladığınız bu omleti koyun. Onun üzerine de peynirleri koyun ve krepleri rulo şeklinde sarın. Diğer hamurların hepsini bu şekilde omlet, peynir koyarak ve rulo yaparak devam edin. Ekstra Bilgiler Krep sarma tarifinizi daha zenginleştirmek için çeşitli soslar kullanabilirsiniz. Örneğin, beşamel sos veya domates sosu kreplere ekstra lezzet katacaktır. Ayrıca, krep sarmalarını fırında pişirerek üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. Görsel sunumu artırmak için krepleri dilimleyip tabakta renkli sebzelerle süsleyebilirsiniz. Böylece hem gözlere hem de damaklara hitap eden bir sunum yapmış olursunuz. Krep sarmalarınızı önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde aniden gelen misafirleriniz için hızlı ve lezzetli bir ikram hazırlamış olursunuz. |