Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep sarma, sabah kahvaltılarınızı şenliğe dönüştürecek, akşam sofralarınızı zenginleştirecek, komşu günlerinizde ise yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği yapımı basit olabilir ama lezzeti çok büyük bir tariftir. Kahvaltı için mükemmel bir alternatiftir. Krep sarmayı birçok çeşit olarak yapabilirsiniz. Ispanaklı, peynirli maydanozlu, kıymalı, patatesli başta olmak üzere birçok çeşit krep sarma yaratabilirsiniz. Krep, Fransız mutfağının Dünya tatlarına kazandırmış olduğu bir lezzettir. Krep sarma farklı şekillere ve farklı tatlara girebildiği için çok alternatifli bir tariftir. İster ballı ister peynirli, isterseniz çikolatalı her tat için uyum sağlayan krep sarma yapımı oldukça kolay bir yiyecektir. Kahvaltı için ekmek yerine kullanılabilir. Üzerine çikolata ya da bal sürerek tatlı yerine kullanabilirsiniz. İsterseniz de krepi akşam yemeği için tavuklu olarak yapabilirsiniz. Krep sarmayı fırında yapacaksanız üzerine beşamel sos dökebilirsiniz. Hafif bir tat olsun isterseniz fırın için üzerine kaşar rendesi dökebilirsiniz. Krep sarmayı akşamdan hazırlayarak ertesi gün için dolaba atarsanız da zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Davetsiz misafirleriniz geldiği zamanda hemen dolaptan çıkararak sunumunu yapabilirsiniz.


Krep Sarma İçin Gerekli Malzemeleri


Krep Yapılışı İçin:
  • İki adet yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Bir çay kaşığı ucunda tuz
  • Bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ

Krep Sarma İçi İçin Gerekli Malzemeleri


Krep sarma için iç malzemelerini isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Tatlı tuzlu hiç fark etmez. Ispanaklı, peynirli, çikolatalı, ballı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Biz size maydanoz ve peynir ile yapabileceğiniz krep sarma malzemelerini ve tarifini vereceğiz.
  • Üç adet yumurta
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığının ucundan tuz
  • Bir tutam maydanoz
  • İstediğiniz kadar peynir

Krep Sarma Nasıl Yapılır?


Krep sarma yapımına başlarken öncelikler krep malzemelerini mikserle çırpın. Yanmaz bir tavaya sıvı yağını koyun. Kâğıt havlu kullanarak yağı tavada tavanın her yerine eşit olarak değecek bir şekilde yayın. Kepçe yardımı ile krep hamurunu tavaya incecik ve dökün. Krep sarma olarak sarılacak şekilde bir ölçü oluşturarak, büyüklüğünü ayarlayarak dökün. Arkalı önlü pişirerek hazırlayın. Tüm hamuru bu şekilde istediğiniz boyutta pişirin.

Başka bir tavada tereyağının yarısını eritin. Üç adet yumurtayı başka bir kap içinde tuz ile çırpın. Eriyen yağa yumurtanın yarısını koyun ve omlet halini alacak şekilde pişirin. Üstüne maydanozu ekleyin. Krepin üzerine hazırladığınız bu omleti koyun. Onun üzerine de peynirleri koyun ve krepleri rulo şeklinde sarın. Diğer hamurların hepsini bu şekilde omlet, peynir koyarak ve rulo yaparak devam ederek bitirin.

Krep Sarma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kaç Kalori? Değerine Sahiptir?

Krep Kaç Kalori? Değerine Sahiptir?

Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Krep Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Krep Tarifi ve Malzemeleri

Su ile Krep Tarifi ve Malzemeleri

Su ile Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında sebzeli krep, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krepler özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek olacaktır. Sebzeli, etli değişik versiyonlarda[...]

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremizde oldukça tü[...]

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu mantarlı krep, yapımı kolay olan ve lezzeti ile cezbeden bir krep çeşididir. Bu krebi çocuklarımız ve misafirlerimiz severek tüketirler. Krebin malzemeleri [...]

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı krep bohçaları hem sunum hem de lezzet olarak size puan kazandıracak sevilen lezzetlerdendir. Ispanak seven kişiler için değişik ve güzel bir tarif olan ıspanak[...]

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı yöreler[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6