Krep Krep, süt, yumurta ve un ana malzemeleri kullanılarak hazırlanan ve teflon tavada pişirilen bir hamur işidir. Çok sevilen ve yaygın olarak tüketilen bir yiyecektir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir, ancak pişirme süreci biraz el becerisi gerektirir. İlk denemelerinizde krepleri yakmadan veya hamurunu düzgün pişirmek için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Birkaç denemeden sonra mükemmel krepler yapabileceğinize emin olabilirsiniz. Krep yaparken hamurun kıvamı ve pişirme süreci kadar, pişirme tavasının kalitesi de oldukça önemlidir. Mümkünse özel krep tavaları kullanmanızı tavsiye ederim, bu şekilde daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Krep genellikle kahvaltıda tüketilir, ancak bazı yemeklerde ve pastalarda da kullanılabilir. Kahvaltılarda tuzlu krep yaparak peynir, zeytin, domates gibi malzemelerle servis edebilirsiniz. Tuzlu krepler dilimlenerek arasına peynir konulup sarılarak hem lezzetli hem de şık bir sunum elde edilebilir. Şekerli krep yaparak bal, pekmez, reçel, çikolata ve meyvelerle süsleyerek tüketebilirsiniz. Her iki şekilde de krep oldukça lezzetli olur. Krep hamurunu hazırlarken, ne ile tüketecekseniz ona göre tuz veya şeker kullanabilirsiniz. Yemeklerde krep kullanırken, tuzlu krepler hazırlanır ve içi tavuk, et, garnitür, mantar ve sebzelerle doldurularak beşamel sos ile fırınlanarak servis edilebilir. Pastalarda ise şekerli krepler hazırlanır ve kakaolu ya da meyve parçacıkları ile süslenir. Ardından meyve veya çikolata sosları ile süslenerek çok lezzetli tatlı tarifleri oluşturulabilir. Sizler için önce sade krep tarifi verelim ve daha sonra bu krepi farklı şekillerde kullanarak tarifler sunalım. Sade Krep Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Sade Krep Nasıl Yapılır? Krep yapımı için süt, su ve yumurta bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Tuzlu yapacaksanız tuz, şekerli yapacaksanız şeker ekleyiniz. Ardından yavaş bir şekilde un ilavesi yapın ve bir yandan da karıştırın. Pürüzsüz kıvamda bir hamur elde edinceye kadar karıştırmanız gerekecektir. Hamur tam kıvamda olunca krep tavası ocağa alınır ve ısıtılır. Birkaç damla sıvı yağ damlatılır. Kepçe ile bir kepçe kadar tavaya eklenir ve arkalı önlü pişirilir. Küçük yapmak isterseniz yemek kaşığı kullanmalısınız. Krep pişirilirken ilk yüzeyi pişerken göz göz olmaya başlarsa diğer taraf çevrilir ve orada pişirilerek servis tabağına alınır. Bu yapılan krep pastalarda ve yemeklerde de kullanılabilir. Krepli Pasta Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Krepli Pasta Nasıl Yapılır? Çikolata sos için iki su bardağı süt bir tencereye alınır ve üzerine çikolata sos eklenir. Çikolata sos kaynayana kadar pişirilir. Bir adet krep bir tabağa alınır. Üzerine çikolata sos dökülür. Birkaç adet böğürtlen dizilir tekrar çikolata sos dökülür ve bu defa ince dilimlenmiş muzlar dizilir. Tekrar sos dökülür ve Antep fıstığı serpilir. Bu şekilde servis edilir. Krepli Fırın Yemeği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Krepli Fırın Yemeği Nasıl Yapılır? İlk olarak iç harcı hazırlanır. İç harcı için bir adet kuru soğan doğranır ve üzerine üç yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek soğanlar kavrulur. Üzerine salça eklenir ve salça da kavrulunca garnitür eklenir ve beş dakika kadar kavrulur. Ardından ocak kapatılır ve krepler bir kâsenin içerisine serilir. Üzerine iç harç konulur ve yanlardan kalan krepler içe doğru katlanır. Fırın tepsisine ters çevrilir. Üzerine beşamel sos hazırlanır. Sos için tereyağı ve un kavrulur ve üzerine süt eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ardından kreplerin üzerine dökülür ve fırına sürülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir ve ardından çıkarılarak servis edilir. Afiyet olsun. |