Dukan Krep Tarifi Dukan Krep Hakkında Genel Bilgiler Dukan krep, düşük kalorili ve besleyici bir seçenek olarak diyet yapanlar tarafından sıkça tercih edilen bir yiyecektir. Klasik kreplerden farklı olarak, Dukan krep yulaf kepeği ile yapılır ve bu sayede daha az kalori içerir. Hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketilebilir ve doyurucu özelliği sayesinde ekmek yerine geçebilir. Dukan Krep İçin Gerekli Malzemeler
Dukan Krep Nasıl Yapılır? Dukan krep yapımına başlamadan önce yulaf kepeğini birkaç saat önceden süt ile ıslatmanız gerekmektedir. Bu işlem krebin daha yumuşak olmasını sağlar. İlk olarak, yumurta akını derin bir kaba alın ve üzerine yulaf kepeği ile sütü ekleyerek karıştırın. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Krep hamurunu hazırladıktan sonra, krep tavasını orta ateşte ısıtın ve tava ısındıktan sonra az miktarda margarin ile yağlayın. Bir kepçe yardımıyla hazırladığınız hamurdan tavaya dökün ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Verilen ölçülerle 3-4 adet krep elde edebilirsiniz. Pişen krepleri servis tabağına alın. Yanına domates ve beyaz peynir ekleyerek servis yapabilirsiniz. Servis tabağınızı daha zengin göstermek için maydanoz, dereotu gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz. Dukan krep, diyet yapan ve krepten vazgeçemeyenler için düşük kalorili bir alternatiftir. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Afiyet olsun. |