Yumuşak Krep Tarifi Herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep, aslında iyi bir el becerisi gerektirir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısından en basit hamur işleri arasında yer alır. Ancak, bu kadar kolay yapıldığı düşünülen kreplerin daha lezzetli ve yumuşak olmasını kim istemez? Krep hamuru hazırlarken, yumurtaların sarısı ve beyazının ayrılması, krep yapımında en önemli püf noktalarından biridir. Bu püf noktasına dikkat edilerek hazırlanan tüm krepler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Malzemeler Krep Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Üzeri İçin
Krep Hamurunun Hazırlanışı İlk olarak krep hamurunu hazırlayarak başlayalım. Krep hamurunun daha yumuşak ve lezzetli olması için, kullanacağımız 3 adet yumurtanın beyazını ve sarısını ayıralım. Yumurta sarılarını derin bir kabın içine alalım, beyazlarını ise ayrı bir kaseye alarak beyazlar kar kıvamına gelene kadar çırpalım ve bir kenarda bekletelim. Ardından, derin bir kabın içine aldığımız yumurta sarılarını çırparak, üzerine 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve yeteri kadar tuz ekleyip karışımı iyice çırpalım. Daha sonra, önceden ayrı bir kapta kar kıvamına getirdiğimiz yumurta aklarını ilave edip karışımı bir iki kez karıştırarak üzerine azar azar un ekleyip tel bir çırpıcı yardımıyla yumuşak krep hamurumuzu pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım. Krep Pişirme Krep tavamızın içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek ocağa alalım ve tavamızın ısınmasını sağlayalım. Isınan tavanın içine 1 çorba kepçesi krep hamuru dökerek tavanın tabanına eşit olarak yayalım ve pişmeye bırakalım. Krep hamurunu alt üst ederek tavadaki krepi arkalı önlü pişirelim ve uygun bir servis tabağına alalım. Kalan krep hamurunu da tek tek aynı şekilde pişirerek pişirme işlemini tamamlayalım. İç Harcın Hazırlanışı İç harç için ayrı bir tavaya 1-2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ilave edelim ve yağın ısınmasını sağlayalım. Isınan yağın içine kabukları soyulmuş ve küçük küpler şeklinde doğranmış domatesleri ve minik minik doğranmış sivri biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedene kadar kavuralım. Ardından 1 kase ufak ufak doğranmış sucukları da ilave edip birkaç dakika pişirelim. Üzerine domates salçası, karabiber ve yeteri kadar tuz ekleyerek iç malzemeyi domatesler bıraktığı kendi suyunu çekene kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Kreplerin Doldurulması ve Fırınlanması Daha önceden pişirdiğimiz krepleri tezgahın üzerine tek tek yayarak, üzerlerine iç malzemeden her bir krepe eşit miktarlarda koyduktan sonra krepleri rulo yaparak saralım. Ardından rulo yapılarak sarılan krepleri 3-4 parça şeklinde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek, üzerlerine kaşar rendesi serpiştirelim. 195 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık 8-10 dakika pişirelim ve fırından çıkaralım. Yumuşak krep tarifi ile hazırlanmış şahane bir kahvaltılık artık servise hazır. Afiyet olsun. |