Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısından en basit hamur işleri arasında ilk sıralarda gelmektedir. Peki bu kadar kolay yapıma sahip olduğu düşünülen birçok farklı şekillerde hazırlanan kreplerin çok daha lezzetli ve yumuşak olmasını kim istemez. Bu nedenle krep hamuru hazırlarken krepin olmazsa olmaz malzemesi yumurtaların sarısı ve beyazının ayrılması krep yapımında en önemli püf noktaları arasında yer almaktadır. Bu püf noktasına dikkat edilerek hazırlanan tüm krepler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Yumuşak krep tarifini sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde, çat kapı gelen misafirleriniz için veya canınız ne zaman yumuşacık ve leziz bir krep çektiği zaman çarçabuk hazırlayabilirsiniz.


Yumuşak Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Harcı için

  • 1 adet domates
  • 1-2 adet sivri biber
  • 1 kâse küp şeklinde doğranmış sucuk
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası

Üzeri için

  • 1 kâse rendelenmiş kaşar
  • Yumuşak Krep Hazırlanışı
Yumuşak krep hazırlığımıza ilk olarak krep hamurumuzu hazırlayarak başlayalım. Krep hamurunu hazırlarken hazırladığımız krepin daha yumuşak ve lezzetli olması için öncelikle krep hamurunda kullanacağız 3 adet yumurtanın beyazını ve sarısını birbirinden ayırarak yumurta sarılarını derin bir kabın içine aldıktan sonra beyazlarını ise ayrı bir kâsenin içine alarak beyazlar kar şekline gelinceye kadar çırparak bir kenarda beklemeye bırakalım. Ardında derin bir kabın içine aldığımız yumurta sarılarını çırparak üzerine 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve yeteri kadar tuz ilave edip karışımı iyice çırpalım. Daha sonra önceden ayrı bir kabın içinde kar şekline getirdiğimiz yumurta aklarını ilave edip karışımı bir iki kez karıştırarak üzerine azar azar un ekleyip tel bir çırpıcı yardımıyla yumuşak krep hamurumuzu pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırparak hazır hale getirelim.

Daha sonra krep tavamızın içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek ocağa alarak tavamızın ısınmasını sağlayalım. Ardından ısınan tavanın içine 1 çorba kepçesi krep hamuru dökerek tavanın tabanına eşit olarak yaydıktan sonra pişmeye bırakalım. Krep hamurunu alt üst ederek tavadaki krepi arkalı önlü pişirerek uygun bir servis tabağına alalım ve kalan krep hamurunu da tek tek aynı şekilde pişirerek pişirme işlemini tamamlayalım.

Yumuşak krep tarifimizin iç harcı için ayrı tavaya 1-2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek yağın ısınmasını sağladıktan sonra içine kabukları soyulduktan sonra küçük küpler şeklinde doğranmış domatesleri ve minik minik doğranmış sivri biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavurduktan sonra üzerine 1 kâse ufak ufak doğranmış sucukları da ilave edip birkaç dakika pişirerek üzerine domates salçası, karabiber ve yeteri kadar tuz ekleyerek iç malzemeyi domatesler bıktığı kendi suyunu çekene kadar pişirerek ocaktan alalım.

Daha önceden pişirdiğimiz krepleri tezgâhımızın üzerine tek tek yayarak üzerlerine iç malzemeden her bir krepe eşit miktarlarda koyduktan sonra krepleri rulo yaparak saralım. Ardından rulo yapılarak sarılan krepleri 3-4 parça şeklinde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek üzerlerine kaşar rendesi serpiştirerek 195 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 8 veya 10 dakika pişirerek fırından çıkartalım. Yumuşak krep tarifi ile hazırlanmış şahane bir kahvaltılık artık servise hazır.

Afiyet olsun.

Yumuşak Krep Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Krep Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep hamuru, Krep süt, su, şeker, tuz, un ve yumurta kullanılarak yapılan bir yiyecektir. Bu malzemeleri karıştırıp boza kıvamında bir hamur elde edilir. Bu hamur kızgı[...]

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt olmadığ[...]

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli krep tarifi, Hafta ailecek yapılan pazar kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Bal, kaymak, çikolata veya peynir, krep arasında birleşip enfes lezzetler ortaya çıkaran[...]

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli krep tarifi, birçok kişinin favori tarifleri arasında olan meyveli krep, hazırlanması son derece pratik olan bir tariftir. Kolay bir şekilde yapılabildiği gibi lezz[...]

Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Krep hem yemek olarak hem de çayın yanına aperatif börek olarak yapabilirsiniz. Mantar ve tavuk bir arada damak tadına çok uygun bir ikilidir. Krepi 2-3 saa[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6