Fırında Sebzeli Krep Fırında sebzeli krep, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krepler özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek olacaktır. Sebzeli, etli farklı versiyonlarda yapılarak sofraları süsleyebilir. Küçük büyük herkesin severek tükettiği krepi daha önce hiç sebzeli hazırlamadıysanız, bu tarif vazgeçilmezleriniz arasında olacak. Sebzeli krep nasıl yapılıyor, hangi malzemeler kullanılıyor gelin hep birlikte göz atalım. Sebzeli Krep İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Beşamel Sos İçin
Fırında Sebzeli Krep Üzeri İçin
Fırında Sebzeli Krep Nasıl Yapılır? Fırında sebzeli krepe, iç harcı hazırlanarak başlanır. Kuru soğanın kabukları soyulup ince yemeklik doğranır. Mantarlar bol su ile yıkandıktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Havuçların kabukları kazınarak rendelenir. Yeşil biber yıkanıp, çekirdeklerinden arındırılıp doğranır. Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenerek ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra doğranan kuru soğan eklenip, şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Üzerine doğranan biber eklenir, birkaç dakika daha kavrulduktan sonra rendelenen havuç ilave edilerek tüm malzemeler birlikte kavrulur. Son olarak mantar eklenerek, mantar bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenerek pişen iç harç ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Krep hamuru için, çukur bir kabın içine ilk olarak yumurtalar kırılır. Tel çırpıcı ile çırpıldıktan sonra süt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Dereotu incecik kıyılıp malzemelerin üzerine eklenir. Son olarak un ve tuz ilavesi yapılarak akışkan bir hamur elde edilene kadar çırpılır. Krep tavası ocağa alınarak ısıtılır. Isınan tava az sıvıyağ ile yağlanır. Hazırlanan hamurdan çukur kepçe ile bir kepçe hamur dökülüp yayılır. Alt tabanı pişen krepin tersi çevrilerek iki tarafının pişmesi sağlanır. İki tarafı pişen krepler havlu kâğıt serili tepsiye alınır. Tüm hamur aynı şekilde pişirilir. Her bir krepin içine hazırlanan ve soğumaya bırakılan iç harçtan eşit yayarak rulo şeklinde katlanır. Borcam tepsinin tabanı yağlanarak rulo sarılan krepler tepsiye sıralanır. Beşamel sos için uygun bir tencereye tereyağı eklenip eritilir. Eriyen yağa 1 çorba kaşığı un ilave edilir ve yağ unu emene kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş süt ilave edilir. Bir taraftan da topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Bu işlem anında elektrikli çırpıcı kullanılabilir. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilerek ocaktan alınır. Sos borcam tepsiye sıralanan kreplerin üzerine eşit şekilde dökülür. Sosun üzerine yine eşit şekilde domates sosu dökülerek, kreplerin üzerine kaşar rendesi serpiştirilir. Fırın 200 derecede ısıtılarak krepler fırına verilir. Üzerine serpiştirilen kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlanır. Sebzeli krep servis için hazırdır. Afiyet olsun. |
Ebral
19 Temmuz 2024 CumaFırında sebzeli krep yemeğini yaparken mantarların su bırakmasını engellemek için ne yapmamız gerekiyor?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ebral, mantarların su bırakmasını engellemek için mantarları yıkayıp hemen kullanmamak önemli. Mantarları yıkadıktan sonra kağıt havlu ile iyice kurulamalı ve doğramadan önce bir süre havalandırmalısın. Ayrıca, mantarları daha önceden az miktarda tereyağı veya zeytinyağı ile tavada soteleyerek fazla suyunu bu şekilde çıkarabilirsin. Bu yöntemle mantarların su bırakmasını önleyebilirsin. Afiyet olsun!