Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında sebzeli krep, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krepler özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek olacaktır. Sebzeli, etli değişik versiyonlarda yapılarak sofraları süsleyebilir. Küçük büyük herkesin severek tükettiği krepi daha önce hiç sebzeli hazırlamadıysanız bu tarif vazgeçilmezleriniz arasında olacak. Sebzeli krep nasıl yapılıyor, hangi malzemeler kullanılıyor gelin hep birlikte göz atalım.


Sebzeli krep için gerekli malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım bağ dereotu
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz

İçi için

  • 2 tane orta boy havuç
  • 2 tane biber
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 10 tane mantar
  • Yarım bağ dereotu
  • Sıvıyağ
  • Karabiber, tuz

Beşamel sos için

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • Karabiber ve tuz

Fırında Sebzeli Krep Üzeri için
  • 1 su bardağı domates sosu
  • Kaşar peyniri rendesi

Fırında sebzeli krep nasıl yapılır?

Fırında sebzeli krepe iç harç hazırlanarak başlanır. Kuru soğanın kabukları soyulup ince yemeklik doğranır. Mantarlar bol su ile yıkandıktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Havuçların kabukları kazınarak rendelenir. Yeşil biber yıkanıp, çekirdeklerinden arındırılıp doğranır. Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenerek ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra doğranan kuru soğan eklenip, şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Üzerine doğranan biber eklenir birkaç dakika daha kavrulduktan sonra rendelenen havuç ilave edilerek tüm malzemeler birlikte kavrulur. Son olarak mantar eklenerek, mantar bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenerek pişen iç harç ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Krep hamuru için, çukur bir kabın içine ilk olarak yumurtalar kırılır. Tel çırpıcı ile çırpıldıktan sonra süt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Dereotu incecik kıyılıp malzemelerin üzerine eklenir. Son olarak un ve tuz ilavesi yapılarak akışkan bir hamur elde edilene kadar çırpılır. Krep tavası ocağa alınarak ısıtılır. Isınan tava az sıvıyağ ile yağlanır. Hazırlanan hamurdan çukur kepçe ile bir kepçe hamur dökülüp yayılır. Alt tabanı pişen krepin tersi çevrilerek iki tarafının pişmesi sağlanır. İki tarafı pişen krepler havlu kâğıt serili tepsiye alınır. Tüm hamur aynı şekilde pişirilir. Her bir krepin içine hazırlanan ve soğumaya bırakılan iç harçtan eşit yayılarak rulo şeklinde katlanır. Borcam tepsinin tabanı yağlanarak rulo sarılan krepler tepsiye sıralanır.

Beşamel sos için uygun bir tencereye tereyağı eklenip eritilir. Eriyen yağa 1 çorba kaşığı un ilave edilir ve yağ unu emene kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş un ilave edilir. Bir taraftan da topaklanmasın diye devamlı karıştırılır. Bu işlem anında elektrikli çırpıcı kullanılabilir. Üzerine tuz, karabiber eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilerek ocaktan alınır. Sos borcam tepsiye sıralanan kreplerin üzerine eşit şekilde dökülür. Sosun üzerine yine eşit şekilde domates sosu dökülerek, kreplerin üzerine kaşar rendesi serpiştirilir. Fırın 200 derecede ısıtılarak krepler fırına verilir. Üzerine serpiştirilen kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlanır. Sebzeli krep servis için hazır.

Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Krep Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kaç Kalori? Değerine Sahiptir?

Krep Kaç Kalori? Değerine Sahiptir?

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı krep sarma, Krep çeşitleri arasında çok sevilen bir çeşittir. Kıymalı krep sarma oldukça zahmetli ve bol içeriklidir. Kahvaltıların yanı sıra hafif geçiril[...]

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı isteyenler için oldukça güzel ve farklı bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Farklı bir tat arayanlar ve tatlı ihtiyacı duyanlar için[...]

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep, krep süt, yumurta ve un ana malzemesi olarak hazırlanan ve teflon tavada pişirilen bir hamur işi tarifidir. Çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Yapımı da oldukça[...]

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek, özel günlerde sık sık yapılan oldukça lezzetli tatlı çeşitlerinin başında gelmektedir. Biraz uğraştırıcı yönü olsa bilene yaptıktan sonra oldukça lezz[...]

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma, kolaylıkla yapılabilen çikolatalı tariflerden biridir. Krep çikolatalı olarak yapılırken isteğe göre çikolata oranı belirlenerek ister krep'in [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6