Akıtma Krep Tarifi Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Her öğünde olduğu gibi kahvaltı soframız da geniş ve çeşitlidir. Günü en önemli öğünü olduğu için annelerimiz kahvaltı sofralarında birbirinden lezzetli yemekler hazırlarlar. Başlıcaları kızartma, tost, menemen, börek, omlet ve krepdir. Krep, yumurta ve süt ile yapılan hamur işlerinden biridir. Lezzetli ve doyurucu olur. Krepin de birçok çeşidi yapılır. Biz bugün sade olan krep yani akıtma yapacağız. Akıtma Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Akıtma Krep Tarifi Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içine yumurtaları kıralım ve çırpalım. Sonra üzerine sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Sütü ve tuzu da ekleyip çırpalım. Daha sonra unu da ekleyip tüm malzemeyi unun topağı kalmayacak şekilde çırpalım. Hamurumuz kek hamurundan daha akışkan olacak. Hamurumuz hazır olunca bir teflon tava alalım. İçine birkaç damla sıvı yağ damlatalım. Sonra ocağa alalım ve tavayı biraz ısıtalım. Daha sonra hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökelim ve sağa sola yayalım. Biraz kızarınca diğer tarafını çevirelim ve biraz daha kızartalım. Kızarınca bir servis tabağına alalım ve kalan malzemeyi de aynı şekilde yapalım. Krepin yapımı bittikten sonra istediğiniz bir iç ile ya da sade olarak servis yapabilirsiniz. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun! |