Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan klasik krep tarifine alternatif bir seçenek olarak otlu krep, hem kahvaltılarda hem de gün içi atıştırmalıklarda keyifle tüketilebilir. Ayrıca, yeşillik yemeyen çocuklar için de annelerin kurtarıcısı olacak bir tariftir. Çok hızlı hazırlanması ve az malzeme kullanılması sebebiyle oldukça pratik bir tariftir.

Otlu Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4 yaprak taze nane
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavayı Yağlamak İçin

  • Bir miktar sıvıyağ

Kreplerin Üzerine Sürmek İçin

  • Bir miktar tereyağı

Otlu Krep Nasıl Yapılır?

Krepleri hazırlamaya başlamadan önce yeşillikleri güzelce yıkayın. Daha iyi temizlenmesi için sirkeli suda yarım saat bekletin, ardından durulayın ve süzülmesi için süzgeçte bir kenara bırakın. Süzülen yeşillikleri ince ince kıyın. Karıştırma kabında yumurtaları iyice çırpın ve üzerine sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından un ve tuzunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Krep hamurunun kıvamı ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır; boza kıvamına yakın bir kıvamda olması idealdir. Hazırladığınız krep hamuruna ince kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın. Daha sonra krep tavasını veya teflon tavayı sıvıyağ ile yağlayın. Tava ısındıktan sonra bir kepçe dolusu krep hamurunu tavaya dökün ve tavanın tüm tabanına hamurun yayılması için tavayı yuvarlak bir şekilde sallayın. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını da çevirip pişirin. Tüm krep hamurunu aynı şekilde pişirip servis tabağına alın. Pişen kreplerin üzerine bir miktar tereyağı sürüp yağlayın. Otlu krepleri sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

pehpeh

15 Nisan 2024 Pazartesi

güzel görünüyor ama
un ne kadar olacaktı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili pehpeh,

Tarif için 2 su bardağı un kullanmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Şiran

Merhaba, pehpeh hanım unu’nı bir çay bardağı eleyin biraz cıvık olursa yarım çay bardağı daha ekleyebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kalın Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kalın Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mayalı Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri