Otlu Krep TarifiKahvaltıların vazgeçilmezi olan klasik krep tarifine alternatif bir seçenek olarak otlu krep, hem kahvaltılarda hem de gün içi atıştırmalıklarda keyifle tüketilebilir. Ayrıca, yeşillik yemeyen çocuklar için de annelerin kurtarıcısı olacak bir tariftir. Çok hızlı hazırlanması ve az malzeme kullanılması sebebiyle oldukça pratik bir tariftir. Otlu Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Tavayı Yağlamak İçin
Kreplerin Üzerine Sürmek İçin
Otlu Krep Nasıl Yapılır?Krepleri hazırlamaya başlamadan önce yeşillikleri güzelce yıkayın. Daha iyi temizlenmesi için sirkeli suda yarım saat bekletin, ardından durulayın ve süzülmesi için süzgeçte bir kenara bırakın. Süzülen yeşillikleri ince ince kıyın. Karıştırma kabında yumurtaları iyice çırpın ve üzerine sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından un ve tuzunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Krep hamurunun kıvamı ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır; boza kıvamına yakın bir kıvamda olması idealdir. Hazırladığınız krep hamuruna ince kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın. Daha sonra krep tavasını veya teflon tavayı sıvıyağ ile yağlayın. Tava ısındıktan sonra bir kepçe dolusu krep hamurunu tavaya dökün ve tavanın tüm tabanına hamurun yayılması için tavayı yuvarlak bir şekilde sallayın. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını da çevirip pişirin. Tüm krep hamurunu aynı şekilde pişirip servis tabağına alın. Pişen kreplerin üzerine bir miktar tereyağı sürüp yağlayın. Otlu krepleri sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
güzel görünüyor ama
Cevap yazun ne kadar olacaktı?
Sevgili pehpeh,
Tarif için 2 su bardağı un kullanmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun!
Merhaba, pehpeh hanım unu’nı bir çay bardağı eleyin biraz cıvık olursa yarım çay bardağı daha ekleyebilirsiniz.