Her türlü yemeği ile meşhur olan mutfağımız, kahvaltı sofraları ile de ünlüdür. Kahvaltı sofralarımızda sayısız çeşit yer alır. Birkaçını sayacak olursak, menemen, kıymalı yumurta, pide, omlet ve krep gibi seçeneklerden sadece birkaçıdır. Bu eşsiz tariflerin içinden krep yapalım. Sade krep yapmayı hemen hemen herkes bilir. Ben sizlere ıspanaklı krep tarifi vermek istiyorum. Her damak tadına hitap ettiği için yaptığım zaman herkes yiyor. Krep İçin Gereken Malzemeler
İç Harcı İçin Gereken Malzemeler
Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır? Önce krep hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta ile yağı derin bir kaba alıp güzelce çırpalım. Sonra sütü ilave edip biraz daha çırpalım. Ununu ve tuzunu da ekleyip hepsini güzelce karıştıralım. Akışkan bir hamurumuz olacak, biraz dinlendirelim. Biz de bu arada iç harcını hazırlayalım. Soğanların kabuğunu soyup incecik doğrayalım ve geniş bir tavaya sıvı yağı koyup soğanları kavuralım. Sonra üzerine kıymayı ilave edelim ve kavuralım. Ispanakları temizleyip bol su ile yıkayalım ve süzelim. Kavrulan kıymanın üzerine pul biber ve karabiberi ekleyelim. Kıyma pişene kadar iyice kavuralım. Sonra ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edelim. Üzerine tuzunu da atıp ıspanaklar pişene kadar kavurmaya devam edelim. Ispanaklar piştikten sonra ocağı kapatalım ve krep yapımına geçelim. Krep için teflon bir tava alın, içine birkaç damla sıvı yağ damlatın. Sonra tavayı ısıtıp hamurdan bir kepçe içine koyun. Hamuru sağa sola yayarak tavanın içine yayın. Bir tarafı hafif kızarınca diğer tarafını spatula ile çevirip pişirin ve bir tabağın içine alın. Hamurun hepsini aynı şekilde pişirene kadar devam edin. Bittikten sonra krepin içine hazırladığımız iç harçtan bir kaşık koyup rulo şeklinde sarın. Hepsini aynı şekilde yapıp servis tabağına koyun. Çay ile servis yapın. Ekstra Bilgiler Ispanaklı kreplerinizi farklı peynirler ile de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, beyaz peynir ya da kaşar peyniri ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Ayrıca, krepleri hazırlarken tavayı her seferinde hafifçe yağlamak, kreplerin yapışmasını önleyecektir. Krep hamurunu hazırlarken, unun topaklanmaması için unu azar azar ekleyerek karıştırmak önemlidir. Afiyet olsun! |