Pekmezli Krep Tarifi Birçoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer alan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezzetli olması kadar pratik oluşudur. Kimimiz tuzlu krep yaparız ve peynir gibi besinlerle tüketiriz, kimimiz ise tatlı yaparız ve bal, reçel gibi besinlerle tüketiriz. Bugün sizlerle oldukça vitaminli ve ilginç bir krep tarifi paylaşıyorum: pekmezli krep. En az diğer krep çeşitleri kadar beğenileceğini umuyorum. Pekmez yemeyen çocuklarınıza da bu yöntem sayesinde pekmezden alacakları vitaminleri aldırabilirsiniz. Dilerseniz pekmezli krepin arasına çeşitli meyveler ve yemişlerle daha vitaminli hale getirebilirsiniz. Krep içerisinde kullanılan malzemeler sayesinde protein yönünden oldukça zengindir. Siz de çocuklarınız için faydalı olacağını düşündüğünüz besinlerle krepi daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Şimdi gelelim oldukça lezzetli ve pratik olan pekmezli krep tarifini hazırlamaya. Pekmezli Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Pekmezli Krep Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kaseye 2 adet yumurta ve toz şekerini koyup, şekerler eriyip yumurtalar köpürünceye kadar çırpıyoruz. Ardından pekmez, sıvı yağ, tuz, karbonat ve sütü ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak da yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Kek hamurundan biraz daha cıvık bir hamur elde edeceğiz, bunu gözlemleyerek un ekleyip azaltabilirsiniz. Hiç topaklanma olmayacak şekilde çırptığımız krep hamurundan bir kepçe alıp ısıttığımız krep tavasına koyuyoruz ve tavayı çevirerek krepin her yere yayılmasını sağlıyoruz. Ardından spatula ile kenarlarını kurtardığımız krepi, becerebilirseniz havada takla attırarak çeviriyoruz. Pişirdiğimiz krepi servis tabağına alıp bir kaşık pekmez yayıyoruz ve kıydığımız yer fıstıklarını serpiyoruz. Daha sonra ikinci krepi de aynı şekilde pişirip pekmez ve fıstık serptiğimiz krepin üzerine seriyoruz ve aynı şekilde pekmez fıstık serpiyoruz. Bu işlem hazırladığımız malzemeler bitinceye kadar devam ediyor. Dilerseniz pekmez ve fıstık serptikten sonra bir adet krepi rulo şeklinde sarıp servis yapabilirsiniz, dilerseniz de kat kat yapıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Her iki şekilde de şık ve lezzetli olacaktır. Ellerinize sağlık ve afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Pekmez, özellikle demir ve kalsiyum açısından zengin bir besindir. Çocukların kemik gelişimine katkıda bulunur ve enerji verir. Ayrıca, pekmez kan yapıcı özelliklere sahiptir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Krepi daha sağlıklı hale getirmek için tam buğday unu veya yulaf unu da kullanabilirsiniz. Kreplerin arasına mevsim meyveleri ekleyerek vitamin ve mineral bakımından daha zengin bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. |