Sade Krep Tarifi Kahvaltı sofralarında ve çay saatlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz sade krep tarifi, basit bir şekilde hazırlanabilen ve her türlü kahvaltılık ürünle tüketilebilen bir lezzettir. Sade krep, özellikle çocuklar için çikolata veya fındık ezmesi ile servis edildiğinde çok sevilen bir yiyecek haline gelir. Sevdiklerinize bu tarifi sunarak onlara güzel lezzetler tattırabilirsiniz. Kolay gelsin. Sade Krep Tarifi Malzemeleri
Sade Krep Tarifi Nasıl Yapılır? Bir karıştırma kabının içerisine ılık süt ile suyu alın. Üzerine iki adet yumurtayı kırın ve çırpın. Daha sonra sıvı yağı ilave edip bir miktar daha çırpın. Üzerine tuz ile unu da ekleyip karışımın içerisindeki topaklanmalar yok oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Orta genişlikte bir teflon tavayı ocağın üzerine alın ve kızmasını bekleyin. Üzerine çok az margarin sürün. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavanın tam ortasına boşaltın. Tavayı sağa sola hızlı hareketlerle döndürerek hamurun tavanın her tarafına eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Bu işlemi yaparken hızlı davranmak gerekir, aksi halde hamur eşit yayılmayacağından krepin bazı bölgeleri ince bazı bölgeleri kalın olabilir. Krep yeteri kadar piştiğinde uçlarından yukarı doğru kıvrılmaya başlayacaktır. Kıvrılmaya başlayınca spatula ile çevirip birkaç dakika daha pişirin. Ardından çıkarıp üzerine margarin sürün. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Hazır olan sade krepi fazla soğutmadan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Krep hamurunun pürüzsüz olması için mikser kullanabilirsiniz. Ayrıca, krep hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz. |
Abide
07 Nisan 2024 PazarEvde sütüm kalmamış süt yerine yoğurt koysam olur mu acaba?
Cevap yazAdmin
07 Nisan 2024 PazarYoğurt, süte göre daha yoğun ve ekşimsi bir tada sahiptir, bu nedenle kullanacağınız tarife bağlı olarak sonuç farklı olabilir. Yoğurdu biraz suyla incelterek kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak, tat ve kıvam farklılıklarına dikkat etmekte fayda var.