Patatesli Krep Patatesli krep, pratik ve bütçeye uygun bir lezzettir. Yemek konusunda seçici olan çocukların bile severek tüketeceği bu sağlıklı tarif, besleyiciliği yüksek bir alternatiftir. Tarifteki iç malzemelere tercihinize göre eklemeler ve çıkarmalar yapabilirsiniz. Oldukça kolay olan bu tarifte zaman kazanmak isterseniz, iç malzemesini önceden hazırlayıp dolapta saklayabilir ve sonrasında sadece krepleri hazırlayarak hızlı bir şekilde servis edebilirsiniz. Patatesli Krep İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli İç Harcı İçin
Patatesli Krep Nasıl Yapılır? Öncelikle iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakmamız gerekiyor çünkü sıcak olmaması önemlidir. Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra rendeleyin. Bir tavada zeytinyağı ile yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsağı ekleyip biraz daha kavurun ve ardından domates salçasını ekleyerek karıştırın. Bu karışımı ocaktan alın ve rendelenmiş patateslerin üzerine döküp iyice karıştırın. İnce doğranmış maydanoz ve kaşar peyniri rendesini de ekleyerek karıştırın ve kenarda soğumaya bırakın. Krep hamuru için, yumurtaları çırpıp un, krema ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Bir tavayı yağlayarak karışımdan birer kepçe dökün ve önlü arkalı pişirin. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın. Pişen kreplerin içine hazırladığınız patatesli iç harçtan koyup kenarlarını birleştirerek kürdan ile tutturun veya bohça şekli verin. Servis etmeden önce hafifçe ısıtarak servis edin ki içindeki kaşar peyniri erisin. Afiyet olsun. |