Krep Çeşitleri Krep çeşitleri oldukça fazladır. Hem tuzlu hem de şekerli olarak yapılmaktadır. Tamamen isteğinize göre farklı tarifler deneyebilirsiniz. Kahvaltı sofralarında, misafirleriniz için beş çayında tuzlu veya şekerli olarak yapıp servis edebilirsiniz. Hem tuzlu krep hem de şekerli kreplerden birkaç tanesinin hem malzemelerini hem de yapılışlarını sizlerle paylaşacağım. Hoşunuza gidebilecek kolay ve pratik tarifler olacak. Ispanaklı Krep Ispanak ve sebze tüketmeyi sevenler için tercih edilebilecek bir tariftir. Ispanaklı Krepin Malzemeleri
Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır? Öncelikle ıspanakları bol suda iyice temizleyin ve uygun bir tencereye alarak bir su bardağı su ekleyerek haşlayın. Haşlanan ıspanakları rondodan geçirin. Krep hamurunu hazırlamak için uygun bir kaba yumurta, süt ve sıvı yağ koyup iyice çırpın. Ardından rondodan çekilen ıspanakları ve unu ekleyip iyice karıştırın. Krep hamurunun kıvamı boza kıvamında olmalıdır; eğer sert olursa biraz süt ile açabilirsiniz. Krep tavasını az bir yağ ile yağlayıp tavanın biraz ısınmasını bekleyin. Krep hamurundan bir kepçe kadar alıp tavanın ortasına dökün ve tavayı hafifçe sallayarak hamurun tavanın kenarlarına yayılmasını sağlayın. Krepin alt kısmı kızardıktan sonra spatula yardımı ile çevirin ve diğer tarafını da kızartın. Krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Pişen kreplerin arasına labne sürüp, yanında domates ve salatalık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Meyveli Krep Meyveli olduğu için oldukça hafif bir tariftir. Mevsimine ve kendi sevdiğiniz meyveler ile hazırlayabileceğiniz bir kreptir. Meyveli Krep Malzemeleri
Meyveli Krep Nasıl Yapılır? Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Krep tavasını az bir sıvı yağ ile yağlayın. Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe alın ve ısınan tavanın ortasına dökün, hamurun tavanın kenarlarına doğru yayılmasını sağlayın. Krepin altı ve üstü kızartılır. Krepler bir kenarda soğurken, bu sırada krem şantiyi hazırlamaya başlayın. Bir bardak soğuk süt üzerine sade krem şantiyi boşaltın ve mikser yardımı ile katı olana kadar çırpın. Soğumuş olan kreplerin her tarafına hazırlanan krem şantiyi spatula yardımı ile yayın. Meyveleri küçük dilimleyin ve krem şantinin üzerine istediğiniz gibi dizin, ardından krepi rulo şeklinde sarın. İsteğinize göre krepin üzerine çikolata sosu gezdirin ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Servise hazır. Afiyet olsun. |