Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep, İç malzemesini istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz Rulo Krepi ister şekerli hazırlayıp tatlı pasta gibi, isterseniz de tuzlu hazırlayarak kahvaltılık ya da beş çaylarında çayın yanında servis edebilirsiniz. Rulo krepi tuzlu olarak patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pırasalı ve sucuklu olarak hazırlayabilirsiniz. Rulo Krepi şekerli olarak meyveli, krem şantili, çikolatalı, pekmez ve tahinli olarak hazırlayabilirsiniz. Ben bu tarifimde patatesli olarak hazırlamayı tercih ettim.


Rulo Krep Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

Kızartmak için

  • Sıvı Ayçiçek yağı

İç Malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük soğan
  • Göz kararı sıvı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için
  • Yumurta sarısı

Rulo Krep Nasıl Yapılır?

Rulo Krepi hazırlarken öncelikle iç harcını hazırlamaktan başlayın. Çünkü krepler pişerken krep soğumadan hemen iç harcı doldurup sarmanız gerekir. İç harcı için patatesleri haşlayın. Daha sonra bir tencereye doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvı yağını ve küp-küp yemeklik soğanları doğrayarak kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra doğradığınız patatesleri ve baharatları ekleyerek iyice karıştırıp harmanlayın. Daha sonra soğuması için ağzı açık olarak tezgâhın üzerine alın. Daha sonra krepi hazırlamak için bir çırpma kabına sütü, yumurtayı ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra unu yavaş yavaş eleyerek mikserde çırpmaya devam edin. Çatalla da olur. Ancak mikser daha iyi sonuç verir. Son olarak krep hamuru kıvama gelince karabiberi ve kaşar peynirini rendeleyip çatalla karıştırın. Daha sonra krep tavasını biraz yağlayarak ocağın üzerine alın ve bir kepçe krep hamurunu kızgın yağa dökerek sadece bir tarafını kızartın. İç tarafı yapışması için pişmemiş olması gerekir. Krepler pişerken çok hızlı olmanız gerekir. Pişmeyen tarafına iç harçtan bir yemek kaşığı dökerek sarın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer krep hamurlarını da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Rulo Krep Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı yöreler[...]

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep sarma, sabah kahvaltılarınızı şenliğe dönüştürecek, akşam sofralarınızı zenginleştirecek, komşu günlerinizde ise yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği yapım�[...]

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep, misafir sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Misafirlere sadece yemek olarak değil, çayın yanına atıştırmalık olarak da verebiliriz. 4-6 kişilik [...]

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı krep bohçaları hem sunum hem de lezzet olarak size puan kazandıracak sevilen lezzetlerdendir. Ispanak seven kişiler için değişik ve güzel bir tarif olan ıspanak[...]

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Krep Çeşitleri, Krepin çeşitleri oldukça fazladır. Hem tuzlu hem de şekerli olarak yapılmaktadır. Tamamen isteğinize göre farklı tarifler deneyebilirsiniz. Kahvaltı so[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6