Rulo Krep İç malzemesini istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz rulo krepi ister şekerli hazırlayıp tatlı pasta gibi, isterseniz de tuzlu hazırlayarak kahvaltılık ya da beş çaylarında çayın yanında servis edebilirsiniz. Rulo krepi tuzlu olarak patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pırasalı ve sucuklu olarak hazırlayabilirsiniz. Rulo krepi şekerli olarak meyveli, krem şantili, çikolatalı, pekmez ve tahinli olarak hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte, patatesli olarak nasıl hazırlanacağını anlatacağım. Rulo Krep Malzemeleri
Kızartmak için
İç Malzemeleri
Üzeri için
Rulo Krep Nasıl Yapılır? Rulo krepi hazırlarken öncelikle iç harcını hazırlamaktan başlayın. Çünkü krepler pişerken krep soğumadan hemen iç harcı doldurup sarmanız gerekir. İç harcı için patatesleri haşlayın. Daha sonra bir tencereye doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın ve küp-küp yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Doğradığınız patatesleri ve baharatları ekleyerek iyice karıştırıp harmanlayın. Karışımı soğuması için ağzı açık olarak tezgâhın üzerine alın. Daha sonra krep hamurunu hazırlamak için bir çırpma kabına sütü, yumurtayı ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Unu yavaş yavaş eleyerek mikserde çırpmaya devam edin. Mikser yoksa çatalla da çırpabilirsiniz, ancak mikser daha iyi sonuç verir. Krep hamuru kıvama gelince karabiberi ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip çatalla karıştırın. Krep tavasını biraz yağlayarak ocağın üzerine alın ve bir kepçe krep hamurunu kızgın yağa dökerek sadece bir tarafını kızartın. İç tarafın yapışması için pişmemiş olması gerekir. Krepler pişerken çok hızlı olmanız gerekir. Pişmeyen tarafına iç harçtan bir yemek kaşığı dökerek sarın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer krep hamurlarını da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. |
Ennur
10 Temmuz 2024 ÇarşambaRulo krep yaparken neden sadece bir tarafını kızartıyoruz? Bu teknik harcın daha iyi yapışmasını mı sağlıyor?
Cevap yazAdmin
10 Temmuz 2024 ÇarşambaEnnur, rulo krep yaparken sadece bir tarafını kızartmak, krepin daha esnek ve kolay rulo yapılabilir olmasını sağlar. Bu teknik sayesinde krepin iç kısmı hafif nemli ve yapışkan kalır, bu da harcın daha iyi yapışmasını ve krepin kolayca sarılmasını mümkün kılar. Aynı zamanda iki tarafı da kızartılmış krep, daha kuru ve katı olabilir, bu da rulo yaparken kırılmaya neden olabilir.