Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep

İç malzemesini istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz rulo krepi ister şekerli hazırlayıp tatlı pasta gibi, isterseniz de tuzlu hazırlayarak kahvaltılık ya da beş çaylarında çayın yanında servis edebilirsiniz. Rulo krepi tuzlu olarak patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pırasalı ve sucuklu olarak hazırlayabilirsiniz. Rulo krepi şekerli olarak meyveli, krem şantili, çikolatalı, pekmez ve tahinli olarak hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte, patatesli olarak nasıl hazırlanacağını anlatacağım.

Rulo Krep Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için

  • Sıvı ayçiçek yağı
İç Malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük soğan
  • Göz kararı sıvı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için

  • Yumurta sarısı
Rulo Krep Nasıl Yapılır?

Rulo krepi hazırlarken öncelikle iç harcını hazırlamaktan başlayın. Çünkü krepler pişerken krep soğumadan hemen iç harcı doldurup sarmanız gerekir. İç harcı için patatesleri haşlayın. Daha sonra bir tencereye doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın ve küp-küp yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Doğradığınız patatesleri ve baharatları ekleyerek iyice karıştırıp harmanlayın. Karışımı soğuması için ağzı açık olarak tezgâhın üzerine alın.

Daha sonra krep hamurunu hazırlamak için bir çırpma kabına sütü, yumurtayı ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Unu yavaş yavaş eleyerek mikserde çırpmaya devam edin. Mikser yoksa çatalla da çırpabilirsiniz, ancak mikser daha iyi sonuç verir. Krep hamuru kıvama gelince karabiberi ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip çatalla karıştırın.

Krep tavasını biraz yağlayarak ocağın üzerine alın ve bir kepçe krep hamurunu kızgın yağa dökerek sadece bir tarafını kızartın. İç tarafın yapışması için pişmemiş olması gerekir. Krepler pişerken çok hızlı olmanız gerekir. Pişmeyen tarafına iç harçtan bir yemek kaşığı dökerek sarın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer krep hamurlarını da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ennur

10 Temmuz 2024 Çarşamba

Rulo krep yaparken neden sadece bir tarafını kızartıyoruz? Bu teknik harcın daha iyi yapışmasını mı sağlıyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ennur, rulo krep yaparken sadece bir tarafını kızartmak, krepin daha esnek ve kolay rulo yapılabilir olmasını sağlar. Bu teknik sayesinde krepin iç kısmı hafif nemli ve yapışkan kalır, bu da harcın daha iyi yapışmasını ve krepin kolayca sarılmasını mümkün kılar. Aynı zamanda iki tarafı da kızartılmış krep, daha kuru ve katı olabilir, bu da rulo yaparken kırılmaya neden olabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Krep Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krep Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krep Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri