Etli Krep Etli krep, herkesin kolaylıkla hazırlayıp severek tükettiği bir krep tarifidir. Bu makalemizde, farklı şekillerde hazırlanan pek çok krep tarifinden biri olan etli krep tarifini paylaşmak istiyoruz. Eğer daha önce bu mükemmel krep tarifini denemediyseniz, etli krepi ısrarla denemenizi tavsiye ediyoruz. Kahvaltı sofralarında, öğle yemeklerinde veya akşam yemeklerinde ana yemek olarak yer verebileceğiniz bu mükemmel lezzet sayesinde sevdiklerinize bir ziyafet sofrası kurabilirsiniz. Etli Krep İçin Gerekli Malzemeler Hamuru için
İç Harcı için
Üzeri için
Etli Krep Nasıl Yapılır? Etli krep yapımına ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlayalım. Öncelikle etleri kuşbaşıdan biraz daha küçük olarak doğrayıp uygun bir tavanın içine alalım. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavuralım. Ardından mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra ince dilimler şeklinde doğrayıp etlerin üzerine ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyelim. Soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavrulduktan sonra kırmızı biber ve sivri biberleri de yemeklik doğrayıp iç harcın üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Son olarak domateslerin kabuklarını soyup ince yemeklik doğrayıp tencereye ekledikten sonra tüm baharatları, yeteri kadar tuz ve bir su bardağı kadar sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika kadar etleri pişmeye bırakalım. Krep hamuru için karıştırma kabına süt, su, yumurta, elenmiş un ve yeteri kadar tuz ilave ederek bir mikser yardımıyla malzemeler akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım. Elde edilen hamur, kek hamurundan bir tık daha akışkan kıvamda olmalıdır. Şayet krep hamuru fazla cıvık olduysa hamurun üzerine un veya katı olduysa süt ilave edilerek hamura kıvam aldırılabilir. Krep hamurumuz hazır olduktan sonra krep tavamızı sıvı yağ ile yağladıktan sonra iyice ısınmasını sağlayalım. Ardından ısınan yağın üzerine krep hamurundan bir çorba kepçesi döküp hamuru yayalım ve arkalı önlü pişirelim. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde pişirerek krepleri üst üste dizelim. Pişen krepleri tek tek tezgahımıza sererek ortasına soğuyan etli iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım. Krepleri bohça şeklinde katlayarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Ardından her bir krep bohçasının üzerine rende kaşar serpiştirip fırına verelim ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Etli krepleri sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Şükriye
09 Nisan 2024 Salıİyi günler Akşam a beş çayına misafirlerim gelecek. Onlara çayın yanına farklı bir şeyler sunmak istiyorum. Onlara krep yapmak istiyordum fakat değişik bir şey olsun diye Krepi şekerli değil bu sefer tuzlu krep yapmayı düşünüyorum. Acaba etli krep yapsam beğenirler mi? Bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cevap yazAdmin
09 Nisan 2024 SalıMerhaba Şükriye Hanım,
Etli krep, beş çayınız için harika bir alternatif olabilir. Misafirlerinizin damak zevkine hitap edecek şekilde farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, kıyma, soğan, biber ve baharatlarla yapacağınız bir dolgu, kreplerinize lezzet katacaktır. Yanına yoğurtlu sos veya salata ile servis ederek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz. İyi eğlenceler ve misafirlerinizle keyifli bir akşam dilerim!
Ogün
09 Nisan 2024 SalıEtli krep genellikle ara öğün olarak bazı dünya mutfaklarında tercih edilir. Tavuk veya dana etini bir tavada baharatlarla ve isteğe bağlı soğan, biber ve bazı sebzelerle pişirip krebin içine koyup bir tepsiye yerlestirip üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek fırına sürün. Misafirleriniz değişik ve leziz bu tarifinize hayran olacaktır.
Soru Sor / Yorum Yap