Krep tatlısı, krep ile hazırlanan tatlılar oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanmaktadır. Evde bulunan en kolay malzemeler ile değişik lezzetlerde krepler hazırlayarak ailenize ya da misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çoğunlukla krep içine tatlandırmak için çikolata ya da reçel sürülürken aynı zamanda değişik lezzetteki pek çok meyve ile krep tatlıları hazırlamak mümkündür. Krep aslında her türlü malzeme ile renklendirilerek lezzetli tatlılar yapılması için oldukça müsait olan bir hamur türüdür. Hanımlar özellikle sık olarak tatlı krizine gitmektedir, çikolata tüketimi kalorisinin yüksek olması bakımından kilo aldıran bir yiyecektir. Zaten istenilen dakika bulmak bazen zor olabilir, bunun için sizi tatlı krizinden kurtaracak olan krep ile hazırlanmış olan bu tatlıdır. Bu arada krep tatlısını hazırlayana kadar çayınızda demlenmiş olacaktır. Çay ile bu müthiş lezzeti arkadaşlarınızla ya da eşinizle paylaşmayı unutmayın.
Krep Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler - 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1,5 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 4 adet orta boy muz
- 1 paket hazır çikolata sosu
Krep Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin kabın içerisinde un ve yumurtayı iyice çırpalım. Daha sonra içerisine pudra şekerini ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Bu üç malzeme içerisinde topak kalmayacak pürüzsüz olacak şekilde iyice çırpalım. İsterseniz çırpma teli yerine karıştırıcı kullanarak bu işlemi daha hızlı hale getirebilirsiniz. Diğer tarafta yanmaz teflon tavanın içerisine az miktarda sıvı yağ ekleyerek ısınmaya bırakalım. Isınmış yağın içine hazırladığınız krep karışımından bir kepçe alarak tavanın tam ortasına dökelim ve eğerek her yere dağılımını sağlayalım. Krep pişip göz göz olduğu zaman diğer tarafını da kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmiş olan krepleri bir tabağın içerisine alalım. Muzların kabuklarını soyalım ve krepin ortasına yerleştirerek rulo şeklinde saralım. Daha sonra kalın dilimler şeklinde keselim ve servis tabağının içerisine alalım. Üzerine pişirdiğimiz çikolata sosunu dökelim krep tatlımız servise hazır. Damak zevkinize göre çikolata sosu yerine krepin üzerine balda dökebilirsiniz.
Ekstra İpuçları - Krep hamurunu hazırlarken topaklanmayı önlemek için unu eleyerek kullanabilirsiniz.
- Krep karışımına bir tutam tuz eklemek, tatlının lezzetini artıracaktır.
- Krepleri pişirirken tavanın sıcaklığını orta seviyede tutmak, kreplerin yanmasını önleyecektir.
- Servis sırasında kreplerin üzerine fındık, ceviz veya badem gibi kuruyemişler ekleyerek tatlıyı daha zengin hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
|
Tinkut
19 Temmuz 2024 CumaKrep tatlısı yaparken un ve yumurtayı çırparken topaklanmaları önlemek için hangi teknikleri kullanıyorsunuz? Krep hamurunun pürüzsüz olmasını nasıl sağlıyorsunuz? Ayrıca krepleri pişirirken tavanın sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz ki yanmasın?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaTinkut,
Krep yaparken un ve yumurtayı çırparken topaklanmaları önlemek için birkaç teknik kullanabilirsin. Öncelikle unu elemek, topaklanmaları azaltmanı sağlar. Ayrıca, unu yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli çırpıcı veya mikserle çırpıcıyla karıştırarak topak oluşumunu en aza indirebilirsin. Hamuru karıştırdıktan sonra bir süzgeçten geçirerek de pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsin.
Krep pişirirken tavanın sıcaklığı da önemlidir. Tavanı önceden orta ateşte iyice ısıtıp sonra yağ ekleyerek krepleri pişirmeye başlayabilirsin. Tavanın çok sıcak olması krep hamurunun dışının çok hızlı pişip içinin hamur kalmasına neden olabilir. Orta ateşte, tavanın sıcaklığını kontrol ederek ve gerekirse ateşi ayarlayarak krep yaparsan, kreplerin yanmadan, eşit şekilde pişecektir.
Umarım bu öneriler senin için faydalı olur!
Sevgiler,
[Senin adın]