Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli krep, çeşitli sebzelerle zenginleştirilmiş lezzetli bir yemektir. Hem ana yemek olarak hem de atıştırmalık olarak sunulabilir. Hazırlaması pratik olan bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenektir. Farklı malzemelerle kişiselleştirilebilir.
Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri
20 Ağustos 2024

Sebzeli Krep


Sebzeli krep, misafir sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Misafirlere sadece yemek olarak değil, çayın yanında atıştırmalık olarak da ikram edilebilir. Bu tarif 4-6 kişiliktir. Dilerseniz malzemeleri artırarak kişi sayısını da artırabilirsiniz.

Sebzeli Krep İçin Krep Malzemeleri


  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayınız.)
  • Un (İstenilen kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.)

Sebzeli Krep İçin İç Malzemeleri


  • 4 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Krep İçin Beşamel Sosu Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz

Sebzeli Krep Üzeri İçin Malzemeleri

  • 1 kase domates sosu
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)

Sebzeli Krep Nasıl Yapılır?

Krep için, yumurtaları büyük bir kabın içine kırıyoruz, sütü ve sıvı yağı üzerine ekliyoruz. Dereotunu ince ince doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. İstediğimiz miktarda tuz ekledikten sonra un ilave ediyoruz ve akıcı bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.

İç harcını hazırlamak için, soğanları piyazlık ince doğrayıp zeytinyağlı bir tencerede kavuruyoruz. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine doğranmış biberleri ve rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İstediğimiz kadar tuz ve karabiber ekledikten sonra, iç harç pişene kadar kavuruyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Biraz soğuduktan sonra, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.

Krep tavasını yağlayıp ısıtıyoruz. Tavaya bir kepçe krep harcından döküp her iki tarafını da kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen krepleri bir tepsiye dizip, iç harcımızı kreplerin içine eşit şekilde paylaştırıyoruz. Krepleri rulo yapıp fırın kabına diziyoruz.

Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz ve üzerine un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekliyoruz ve tuzunu ekleyip koyu bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Beşamel sosu kreplerin üzerine döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz. Önceden 180-200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Lemyezel 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sebzeli krep, sabah kahvaltısında olmazsa olmazımdır. Sürekli olarak hem ben hem de çocuklarıma bu krep türünü yaparak yediririm. Bunun bize herhangi bir zararı olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Safiyet

Merhaba yediğiniz beyaz undan yapılmış ekmek ne kadar zararlı ise krepte okadar zararlıdır. Bakın beyaz un artık o kadar sağlıksız ki bir sürü işlemden geçiyor içerisine bir sürü katkı maddesi giriyor. Bu yüzden beyaz unlu mamüller artık zararlı. Yediğimiz ekmek poğaçacı krep artık tam buğday ve katkısız tüketmeliyiz sağlık için

2. Cevap
cevap
Kayan

Merhaba, sürekli krep tüketmenin herhangi bir zararı olmaz ancak aşırı yağlı olan yiyecekler başta cilt rahatsızlıklarına neden olsa bile aşırıya kaçmamak her zaman çok daha sağlıklı olacaktır.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Krep Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Krep Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Mayalı Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mayalı Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Krep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Nutellalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Nutellalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri
Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri
Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri
Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri
Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri
Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri
Su ile Krep Tarifi ve Malzemeleri
Su ile Krep Tarifi ve Malzemeleri
Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri
Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri
Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri
Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri
Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri
Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri
Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri