Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep

Sebzeli krep, misafir sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Misafirlere sadece yemek olarak değil, çayın yanında atıştırmalık olarak da ikram edilebilir. Bu tarif 4-6 kişiliktir. Dilerseniz malzemeleri artırarak kişi sayısını da artırabilirsiniz.

Sebzeli Krep İçin Krep Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayınız.)
  • Un (İstenilen kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.)

Sebzeli Krep İçin İç Malzemeleri

  • 4 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Krep İçin Beşamel Sosu Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz

Sebzeli Krep Üzeri İçin Malzemeleri

  • 1 kase domates sosu
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)

Sebzeli Krep Nasıl Yapılır?

Krep için, yumurtaları büyük bir kabın içine kırıyoruz, sütü ve sıvı yağı üzerine ekliyoruz. Dereotunu ince ince doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. İstediğimiz miktarda tuz ekledikten sonra un ilave ediyoruz ve akıcı bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.

İç harcını hazırlamak için, soğanları piyazlık ince doğrayıp zeytinyağlı bir tencerede kavuruyoruz. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine doğranmış biberleri ve rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İstediğimiz kadar tuz ve karabiber ekledikten sonra, iç harç pişene kadar kavuruyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Biraz soğuduktan sonra, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.

Krep tavasını yağlayıp ısıtıyoruz. Tavaya bir kepçe krep harcından döküp her iki tarafını da kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen krepleri bir tepsiye dizip, iç harcımızı kreplerin içine eşit şekilde paylaştırıyoruz. Krepleri rulo yapıp fırın kabına diziyoruz.

Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz ve üzerine un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekliyoruz ve tuzunu ekleyip koyu bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Beşamel sosu kreplerin üzerine döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz. Önceden 180-200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lemyezel

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sebzeli krep, sabah kahvaltısında olmazsa olmazımdır. Sürekli olarak hem ben hem de çocuklarıma bu krep türünü yaparak yediririm. Bunun bize herhangi bir zararı olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Safiyet

Merhaba yediğiniz beyaz undan yapılmış ekmek ne kadar zararlı ise krepte okadar zararlıdır. Bakın beyaz un artık o kadar sağlıksız ki bir sürü işlemden geçiyor içerisine bir sürü katkı maddesi giriyor. Bu yüzden beyaz unlu mamüller artık zararlı. Yediğimiz ekmek poğaçacı krep artık tam buğday ve katkısız tüketmeliyiz sağlık için

2. Cevap
cevap

Kayan

Merhaba, sürekli krep tüketmenin herhangi bir zararı olmaz ancak aşırı yağlı olan yiyecekler başta cilt rahatsızlıklarına neden olsa bile aşırıya kaçmamak her zaman çok daha sağlıklı olacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri