Sebzeli KrepSebzeli krep, misafir sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Misafirlere sadece yemek olarak değil, çayın yanında atıştırmalık olarak da ikram edilebilir. Bu tarif 4-6 kişiliktir. Dilerseniz malzemeleri artırarak kişi sayısını da artırabilirsiniz. Sebzeli Krep İçin Krep Malzemeleri
Sebzeli Krep İçin İç Malzemeleri
Sebzeli Krep İçin Beşamel Sosu Malzemeleri
Sebzeli Krep Üzeri İçin Malzemeleri
Sebzeli Krep Nasıl Yapılır?Krep için, yumurtaları büyük bir kabın içine kırıyoruz, sütü ve sıvı yağı üzerine ekliyoruz. Dereotunu ince ince doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. İstediğimiz miktarda tuz ekledikten sonra un ilave ediyoruz ve akıcı bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. İç harcını hazırlamak için, soğanları piyazlık ince doğrayıp zeytinyağlı bir tencerede kavuruyoruz. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine doğranmış biberleri ve rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İstediğimiz kadar tuz ve karabiber ekledikten sonra, iç harç pişene kadar kavuruyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Biraz soğuduktan sonra, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Krep tavasını yağlayıp ısıtıyoruz. Tavaya bir kepçe krep harcından döküp her iki tarafını da kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen krepleri bir tepsiye dizip, iç harcımızı kreplerin içine eşit şekilde paylaştırıyoruz. Krepleri rulo yapıp fırın kabına diziyoruz. Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz ve üzerine un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekliyoruz ve tuzunu ekleyip koyu bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Beşamel sosu kreplerin üzerine döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz. Önceden 180-200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. |
Sebzeli krep, sabah kahvaltısında olmazsa olmazımdır. Sürekli olarak hem ben hem de çocuklarıma bu krep türünü yaparak yediririm. Bunun bize herhangi bir zararı olur mu?
Cevap yazMerhaba yediğiniz beyaz undan yapılmış ekmek ne kadar zararlı ise krepte okadar zararlıdır. Bakın beyaz un artık o kadar sağlıksız ki bir sürü işlemden geçiyor içerisine bir sürü katkı maddesi giriyor. Bu yüzden beyaz unlu mamüller artık zararlı. Yediğimiz ekmek poğaçacı krep artık tam buğday ve katkısız tüketmeliyiz sağlık için
Merhaba, sürekli krep tüketmenin herhangi bir zararı olmaz ancak aşırı yağlı olan yiyecekler başta cilt rahatsızlıklarına neden olsa bile aşırıya kaçmamak her zaman çok daha sağlıklı olacaktır.