Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Krep hem yemek olarak hem de çayın yanına aperatif börek olarak yapabilirsiniz. Mantar ve tavuk bir arada damak tadına çok uygun bir ikilidir. Krepi 2-3 saat hatta bir gün önceden hazırlayıp bekletmek daha güzel bir tat verir.

Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi (4-6 kişiliktir)
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 bardak süt
  • 2 bardak un
  • Tuz

MantarlıTavuklu Krep İçi Malzemeleri

  • 1-1,5 paket mantar
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz ve karabiber

Mantarlı Tavuklu Krep Üzeri Malzemeleri

  • 2-2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Süt
  • Karabiber
  • Rendelenmiş Kaşar

Mantarlı Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?


Krepmalzemelerini karıştırın bir kapta güzelce koyu kıvama gelene kadar çırpıyoruz, kıvamı koyu kıvamda olmalı. Kıvamı tam tutturmak için 2 bardak un ile başlayıp un miktarını arttırıp alabildiğine un koyabiliriz. Krep içini hazırlamak için mantarları ve tavukları küp-küp doğrayın ayrı ayrı kaplarda haşlayın, haşladığınız su az olmalı. Sonra soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz, soğanları yağda iyici pişirip öldürmemiz lazım sonra tavuk ve mantarlarımızı üstüne ekliyoruz, baharatını ve kremasını da ekledikten sonra biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Şimdi beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tereyağını küçük bir tavada güzelce eritiyoruz üstüne unumuzu dökerek iyice kavuruyoruz, unun kokusu çıktıysa iyice kavrulmuştur, üzerine sütümüzü ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz, topakların kalmamasına dikkat ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırıp pişiriyoruz. Kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alınır ve beşamel sosumuz hazır. Her şeyi hazırladıktan sonra, krep tavasına ya da yapışmaz tavaya birer keçe dökerek kreplerimizi pişiriyoruz. Pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz, hazırladığımız krep içini kreplerimizin içine koyup bohça yapar gibi yapıp katlıyoruz. Fırın tepsimizi güzelce yağlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine krepleri ters çevirip güzelce birbirine yapıştırmadan koyuyoruz, üzerlerine hazırladığımız beşamel sosumuzu döküyoruz. Fırınımızı önceden 180 - 200 derecede ısıtılmış hale getiriyoruz. Kreplerimizi ısıtılmış fırına veriyoruz ve üst kısmı kızarıncaya kadar fırını açmıyoruz, kızardıktan sonra rendelenmiş kaşarı üzerlerine bolca serpiyoruz ve tekrar fırınımızın kapağını kapatıyoruz. Kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz, piştikten sonra kreplerimizi çıkartıyoruz. Krepimiz hazır afiyet olsun.

Mantarlı Tavuklu Krep Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağsız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mayalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli krep tarifi, Krep istediğiniz malzemelerle yapabileceğiniz kolay bir tariftir. Kahvaltılarda ve çayın yanında hazırlanabilecek, kolay hamur işi tariflerinden kreb[...]

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı krep sarma, Krep çeşitleri arasında çok sevilen bir çeşittir. Kıymalı krep sarma oldukça zahmetli ve bol içeriklidir. Kahvaltıların yanı sıra hafif geçiril[...]

Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Krep: Sabah kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceği olan krep fırında tavuklu yapıldığı zaman akşam yemeklerinde de çok tercih edilir. Krepin her çeşit y[...]

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade olarak tüketile[...]

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep, Sabah kahvaltısı günün en önemli yemeğidir. Kahvaltı sofralarımızda sadece peynir, zeytin ile yetinmeyiz. Her öğünde olduğu gibi kahvaltı sofralarımızda[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6