Tavuklu Mantarlı Krep Krep, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan bir lezzettir ve küçük büyük herkesin severek yiyebileceği bir yiyecektir. Krepe eklenen malzemeler, kişisel damak tadına göre değişiklik gösterebilir. Tavuklu mantarlı krep ise sadece kahvaltılarda değil, aynı zamanda beş çaylarında da konuklarınıza ikram edebileceğiniz harika bir tat olarak öne çıkar. Tavuklu Mantarlı Krep Malzemeleri Krep için
İç Harcı İçin
Üzeri İçin
Tavuklu Mantarlı Krep Nasıl Yapılır? İç Harcın Hazırlanması Öncelikle tavuk eti ve mantarları küp küp doğrayıp, bir su bardağı suda az tuz ekleyerek haşlayın. Bir tavada doğradığınız soğanları ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun, ardından tavuk ve mantarları ekleyip karıştırın. Baharatını ve kremasını ilave ettikten sonra biraz daha pişirip ocağın altını kapatın. Sosun Hazırlanması Ayrı bir tavada bir kaşık unu hafif kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvama geldiğinde tereyağı, tuz ve karabiberi ilave edin, ardından altını kapatın. Krep Hamurunun Hazırlanması ve Pişirilmesi Derin bir kasenin içine yumurtaları kırıp, sütü ve tuzu ilave edin, ardından çırpın ve yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın. Teflon tavaya bir kaşık sıvı yağ koyup kızdırın ve krep hamurundan bir kepçe dökerek krepleri pişirin. Kreplerin Hazırlanması ve Fırınlanması Krepleri pişirdikten sonra içine iç harcı koyup bohça şeklinde katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Kreplerin üzerine hazırlamış olduğunuz tereyağlı sosu dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Üstleri kızarmaya başladığında rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine serpip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Tavuklu mantarlı krep, besleyici değeri yüksek bir yemektir. Tavuk, yüksek protein içeriği ile kas gelişimini desteklerken, mantar ise bağışıklık sistemini güçlendirir. Krema ve kaşar peyniri ise yemeğe zengin bir lezzet katar. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli olması sebebiyle, yoğun günlerde hızlıca hazırlayabileceğiniz bir alternatiftir. |