Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Krep

Krep, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan bir lezzettir ve küçük büyük herkesin severek yiyebileceği bir yiyecektir. Krepe eklenen malzemeler, kişisel damak tadına göre değişiklik gösterebilir. Tavuklu mantarlı krep ise sadece kahvaltılarda değil, aynı zamanda beş çaylarında da konuklarınıza ikram edebileceğiniz harika bir tat olarak öne çıkar.

Tavuklu Mantarlı Krep Malzemeleri

Krep için
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

İç Harcı İçin
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 200 gram mantar
  • 1 paket krema
  • Tuz, karabiber

Üzeri İçin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber

Tavuklu Mantarlı Krep Nasıl Yapılır?

İç Harcın Hazırlanması

Öncelikle tavuk eti ve mantarları küp küp doğrayıp, bir su bardağı suda az tuz ekleyerek haşlayın. Bir tavada doğradığınız soğanları ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun, ardından tavuk ve mantarları ekleyip karıştırın. Baharatını ve kremasını ilave ettikten sonra biraz daha pişirip ocağın altını kapatın.

Sosun Hazırlanması

Ayrı bir tavada bir kaşık unu hafif kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvama geldiğinde tereyağı, tuz ve karabiberi ilave edin, ardından altını kapatın.

Krep Hamurunun Hazırlanması ve Pişirilmesi

Derin bir kasenin içine yumurtaları kırıp, sütü ve tuzu ilave edin, ardından çırpın ve yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın. Teflon tavaya bir kaşık sıvı yağ koyup kızdırın ve krep hamurundan bir kepçe dökerek krepleri pişirin.

Kreplerin Hazırlanması ve Fırınlanması

Krepleri pişirdikten sonra içine iç harcı koyup bohça şeklinde katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Kreplerin üzerine hazırlamış olduğunuz tereyağlı sosu dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Üstleri kızarmaya başladığında rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine serpip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tavuklu mantarlı krep, besleyici değeri yüksek bir yemektir. Tavuk, yüksek protein içeriği ile kas gelişimini desteklerken, mantar ise bağışıklık sistemini güçlendirir. Krema ve kaşar peyniri ise yemeğe zengin bir lezzet katar. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli olması sebebiyle, yoğun günlerde hızlıca hazırlayabileceğiniz bir alternatiftir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri