Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Fırında Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Krep

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceği olan krep, fırında tavuklu yapıldığında akşam yemeklerinde de çok tercih edilen bir lezzet hâline gelmektedir. Krep, farklı çeşitlerde yemek türleri için kullanılabilmektedir. Fırında krep böreği yapıldığında akşam çaylarının vazgeçilmezi olur. Krep yapımı oldukça kolaydır ve çeşitli şekillerde hazırlanabildiği için güzel bir şekilde servis edilebilir. Fırında sadece tavuklu değil, isteğe göre kıymalı krep de yapılabilir. Aile yemeklerinde veya kadınlar arasında düzenlenen günlerde kolay ve lezzetli bir yemek türü olduğu için sıkça tercih edilir.

Fırında Tavuklu Krep İçin Gerekli Malzemeler

Krep İçin

  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 2 tane yeşil biber (isteğe göre acı veya tatlı biber)
  • 3 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Fırında Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk, biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Teflon bir tavada doğranan tavuklar kızartılır. Tavuklar kızardıktan sonra yağdan çekilir ve doğranan biberler kızartılır. En son domatesler kızartılır ve kızarttıktan sonra tavuk ve biber eklenerek son bir kez karıştırılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra baharatlar, sarımsak ve tuz eklenir. Daha sonra krep yapılır ve hazırlanan harç krepin içine konur. Krep sarma şeklinde sarılarak önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine kaşar rendelenir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra isteğe göre kesilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Krep yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, krep hamurunun pürüzsüz ve topaksız olmasıdır. Bunun için unu azar azar ekleyerek karıştırmak faydalı olacaktır. Ayrıca, krep hamurunun dinlendirilmesi kreplerin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Tavuklu iç harcı hazırlarken tavukların iyi pişmesi ve baharatların birbirine iyice karışması önemlidir. Bu tarif, farklı malzemelerle de çeşitlendirilebilir; örneğin mantar, mısır gibi sebzeler ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Son olarak, fırında pişirme süresinin monitör edilmesi kreplerin yanmadan güzelce kızarmasını sağlayacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri