Kakaolu krep, sabah kahvaltılarının ve ara öğünlerin en eğlenceli tatlarından biridir. Kakaolu krep ile hafta sonları mükemmel kahvaltı sofraları hazırlayabilirsiniz. Bu sayede çocuklarınıza farklı ve lezzetli bir kahvaltı sunabilir, kreplerin üzerine istediğiniz malzemeleri koyarak servis edebilirsiniz. Kakaolu Krep için Gerekli Malzemeler
Kakaolu Krep Nasıl Yapılır? Öncelikle kakaolu krep hamurunu hazırlayalım. Derin bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemi devam ederken, üzerine sıvı yağ ve sütü de ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sonrasında vanilya, kakao ve unu da ekleyip iyice çırpalım. Topaklanmalar bitene kadar çırpma işlemine devam edelim. Karışımımız akışkan hale geldiği zaman, krep hamurumuz hazır demektir. Daha sonra yanmaz tavaya azıcık yağ sürüp ocağı yakalım. Yanmaz tavanın üzerine bir kepçe kakaolu krep döküp tavanın etrafına yayalım. Krepleri arkalı önlü güzelce pişirelim. Bu işlemi, derin kapta bulunan tüm krep hamuru bitene kadar, tek tek pişirelim. Pişirdiğimiz krepleri üst üste koyarak kurumasını engelleyelim. Pişirdiğimiz kakaolu krepleri güzel bir servis tabağına alıp, üzerine çilek, muz, ceviz, fındık gibi besinler ile çikolata sosu ekleyerek süsleyelim. Çay demleyip kreplerimizi de yanına alarak tüketelim. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kakaolu krepleri hazırlarken, daha yoğun bir çikolata tadı elde etmek isterseniz, hamura bir miktar eritilmiş çikolata da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kreplerin daha hafif ve kabarık olması için hamuru hazırladıktan sonra yarım saat kadar dinlendirebilirsiniz. Bu süre zarfında hamurun içerisindeki hava kabarcıkları kaybolacak ve daha pürüzsüz bir kıvam elde edeceksiniz. Kakaolu kreplerinizi farklı soslar ve meyvelerle süsleyerek çeşitli sunumlar yapabilirsiniz. Örneğin, kreplerinizin arasına krem şanti veya dondurma koyarak tatlı olarak da servis edebilirsiniz. Böylece hem çocuklarınız hem de misafirleriniz için unutulmaz bir lezzet deneyimi sunabilirsiniz. |
Nursine
12 Temmuz 2024 CumaSabah kahvaltılarında kakaolu krep yaparken, hamurunu hazırlarken topaklanma problemi yaşadınız mı? Ayrıca, kakaolu krep tarifinde yer alan vanilya tadını yeterince hissettim, siz de öyle mi düşündünüz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Nursine,
Kakaolu krep yaparken hamurun topaklanması yaygın bir sorun olabilir, ancak bunu önlemek için unu ve kakaoyu önceden eleyerek karışıma eklemek faydalı olacaktır. Ayrıca, malzemeleri yavaş yavaş ekleyip karıştırarak homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Vanilya tadı konusunda ise aynı şekilde düşünüyorum; kremaya veya hamura eklenen vanilya, kakaonun yoğun tadıyla dengeli bir lezzet oluşturuyor ve yeterince hissediliyor. Afiyet olsun!