Yumurtasız Krep Yumurtasız krep, özellikle yumurtaya alerjisi olanlar veya krepin kalorisini düşürmek isteyenler için ideal bir alternatiftir. Kahvaltılarda farklı lezzetler denemeyi hepimiz severiz ve krep çeşitleri bu noktada önemli bir yere sahiptir. Yumurtasız krepin çeşitli avantajları bulunmaktadır. Bu nedenle, iç harcını farklı malzemelerle hazırlayarak, krep hamurunu yumurtasız yapmayı tercih edebilirsiniz. Kolesterol sorunu olanlar için de idealdir. İçinde yumurta bulunmayan bu krepi gönül rahatlığıyla tüketebilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Şimdi, birlikte yumurtasız krep hazırlayalım ve kahvaltıya sıcak sıcak yetiştirelim. Yumurtasız Krep İçin Gerekli Malzemeler Krep Hamuru Malzemeleri
İç Harç Malzemeleri
Yumurtasız Krep Nasıl Yapılır? Krep hazırlamanın en önemli püf noktası, hamurun pürüzsüz bir kıvamda olmasıdır. Bu nedenle, derin bir kabın içinde unu, sütü, karbonat ve tuzu iyice çırpın. Karışımın boza kıvamına gelmesi gerekmektedir. Eğer un ve süt miktarını ayarlayamazsanız, karışıma biraz daha ilave malzeme ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kıvamda olan krep hamurunu 10-15 dakika dinlendirin. Bu arada, yumurtasız krep için iç harcı hazırlayabilirsiniz. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. İçine ince doğranmış biberleri ekleyip soteleyin. Daha sonra ince doğranmış domatesi ilave edin ve karıştırın. Sosisleri de ince ince kesip tavaya ekleyin. İçine biraz tuz ve karabiber ekleyerek harcı lezzetlendirin. Ocaktan aldığınız harcın içine rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. İç harcı kenara alarak bekletin. Şimdi krepleri pişirmeye başlayabilirsiniz. Krep tavasını hafifçe yağlayarak ocakta kızdırın. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya yayın. Krepi arkalı önlü yakmadan pişirin. Ocağın ayarını orta seviyeye getirin ve çevirirken dikkatli olun. Çünkü parçalanmış krep hoş bir görüntü vermez. Tüm krep hamurunu bu şekilde pişirip servis tabağına alın. Her krepin içine iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alarak, yanında maydanoz yaprakları ve çeri domates gibi süslemeler yapabilirsiniz. Böylelikle hem görsellik yaratacak hem de kahvaltıyı bir ziyafete dönüştüreceksiniz. Yumurtasız krepin ne kadar hafif olduğuna şahit olacaksınız. Arzu ederseniz, krepleri rulo şeklinde fırın tepsisine alıp, üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi serperek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ünzil
12 Temmuz 2024 CumaYumurtaya alerjim var ve bu tarifi denemek istiyorum, yumurtasız krep gerçekten lezzetli oluyor mu? Ayrıca krep hamurunun kıvamıyla ilgili ipucu verebilir misiniz, boza kıvamından bahsedilmş, neye dikkat etmeliyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ünzil,
Yumurtasız krep de gayet lezzetli olabilir, merak etme. Özellikle doğru malzemeler ve teknikle hazırlandığında, yumurtalı kreplerden pek farkı kalmaz. Krep hamurunun kıvamı konusunda boza kıvamı denmesinin sebebi, akışkan ama çok sıvı olmayan bir yapıya sahip olmasıdır. Hamur, kepçeden döküldüğünde kesintisiz akmalı ama su gibi de olmamalı.
Bir ipucu olarak, unu azar azar ekleyerek kıvamı kontrol edebilirsin. Eğer hamurun fazla sıvı olduğunu düşünürsen biraz daha un ekleyebilirsin. Tam tersi, fazla yoğun olursa da biraz daha süt veya su ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsin. Bu şekilde kreplerin ince ve pürüzsüz olacak.
Kolay gelsin!