Çikolatalı Krep Sarma Çikolatalı krep sarma, çikolatalı tatlılar arasında kolaylıkla hazırlanan ve oldukça lezzetli bir tarif olarak öne çıkmaktadır. Krep, çikolatalı olarak hazırlanabilir veya isteğe bağlı olarak krebin içine çikolata eklenerek tüketilebilir. Hafif tatlı kategorisinde yer alan bu lezzetli tarif, enerji deposu olmasıyla da dikkat çeker ve vücut direncini artırır. Çikolatalı krep sarma, çocukların da çok seveceği tatlılar arasında yer alır. Çikolatalı Krep Sarma İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Çikolatalı Krep Sarma Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kap içerisinde yumurtaları çırpın. Ardından toz şeker, süt, un ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak sıvı bir hamur elde edin. Hazırlanan krep hamurunu, önceden ısıtılmış teflon tavaya bir kepçe dökün ve tavanın her yanını kaplayacak şekilde yayın. Krebi fazla bekletmeden diğer tarafını çevirin ve pişirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve pişen krepleri bir tepsiye alın. Kreplerin içerisine ince bir tabaka halinde çikolata kreması sürün. Muzları soyup ortadan ikiye kesin ve kreplerin içine yerleştirerek sarma şeklinde sarın. Bir yandan da bir bardak süt içerisine bir paket krem şanti ekleyip mutfak robotuyla çırpın. Hazırlanan krem şantiyi çikolatalı krep sarmalarının üzerine sürün ve en üstüne öğütülmüş Antep fıstığı serpiştirerek servis tabağına alın. Çikolatalı krep sarma, özellikle çocuklar için vazgeçilmez bir tatlı seçeneği olacaktır. Aynı zamanda misafirlerinize sunmak için de harika bir alternatiftir. Afiyet olsun! |