Çikolatalı Krep Çikolatalı Krep Nedir? Çikolatalı krep, tatlı olarak hazırlanan ince hamur işidir. Krep hamuru, temel olarak süt, un, yumurta ve biraz tuz kullanılarak yapılır. Bu hamur, tatlı yapmak istediğimizde çikolata ve şeker gibi malzemeler eklenerek zenginleştirilir. Çikolatalı krep, özellikle kahvaltılar ve özel tatlılar için tercih edilen bir lezzettir. Anadolu ve Rumeli'de krep, kaygana, cızlama veya akıtma gibi isimlerle de anılmaktadır. Çikolatalı Krep İçin Gerekli Malzemeler
Krep İç Malzemeleri
Krep Üzeri İçin
Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır? Çikolatalı krep yapmak için öncelikle derin bir kabın içine yumurtalar, toz şeker, kakao, süt ve un alınır. Tüm malzemeler homojen bir şekilde çırpılır. Karışımın akışkan bir kıvamda olması gerekmektedir. Eğer hamur çok sıvı olmuşsa, biraz un eklenerek koyulaştırılabilir. Aynı şekilde hamur çok koyu olmuşsa, süt eklenerek kıvamı açılabilir. Krep tavası orta hararetli ocağa alınarak ısıtılır. Bir miktar sıvıyağ ile tavanın her tarafı yağlanır. Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe yardımıyla ısınan tavaya dökülür. Hamur eşit şekilde önlü arkalı pişirilir. Pişen krep havlu kağıt serili bir tepsiye çıkarılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Tüm krepler hazırlandıktan sonra krep düz bir tezgaha serilir. Her bir krepin arasına nutella, bal veya fındık ezmesi sürülür. Üzerine muz dilimleri yerleştirilerek krep rulo şeklinde katlanır. Katlanan krep tekrar iki parmak kalınlığında kesilerek servis tabağına yerleştirilir. Üzeri çikolata sosu, badem ve fıstık ile süslenerek servis yapılır. Afiyet Olsun |