Fırında Kıymalı Krep Krep, kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olup, oldukça pratik ve lezzetli bir hamur işidir. Krepi çeşitli şekillerde yapıp tüketmekteyiz. Genelde tavada yaparak çeşitli sebzelerle veya çikolata, reçel, bal gibi yiyeceklerle tüketiriz. Ancak, krep fırında da oldukça lezzetli olmaktadır. Bildiğimiz krepi hazırlayıp çeşitli malzemelerle süsleyip fırına verebilirsiniz. Örneğin, krepin her bir katına kıymalı harç koyup, daha sonra çeşitli soslarla lezzet katıp, fırında pişirirseniz, sadece kahvaltılar değil, yemek masalarınızı da süsleyebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız krepi akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Krep İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Kıymalı Krep Nasıl Yapılır? Öncelikle fırında kıymalı krep için iç harçtan başlayalım. 300 gram kıymayı tavaya koyup kısık ateşte pişirelim. Kıyma hafif sulanıp suyunu çektikten sonra içerisine ince ince doğradığımız kuru soğan ve biberi ilave edelim. Soğan ve biberler kıyma ile iyice kavruluncaya kadar karıştıralım. Daha sonra pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan indirelim. Kıymalı harç bir tarafta soğurken biz krep hamurunu hazırlayalım. İki adet yumurtayı derin bir kaseye kırıp iyice karıştırıp köpürtelim. Ardından süt, sıvı yağ, tuz ve unu ekleyip kek çırpar gibi çırpalım. Krep hamurunun kıvamı kek kıvamı gibi olacak. Ayrı bir yerde ocağa koyduğumuz krep tavasını tereyağı ile yağlayıp bir kepçe krep hamurundan dökelim. Tavaya döktüğümüz krep hamurunu beklemeden tavada gezdirerek serelim. Altı pişen krepin hemen üstünü çevirip bu kısmını da pişirelim. Krepleri fazla kurutmadan fırın tepsisine alalım. Tepsiye aldığımız krepin üzerine kıyma harcından biraz koyup her yerine eşit miktarda yayalım. Kıymanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden bir miktar serpelim. Daha sonra ikinci krepe geçelim ve o pişince kıyma ve kaşar koyduğumuz krepin üstüne kapatalım. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edelim. Son kat bittiğinde kıyma koymadan krepin üzerine kaşar rendeleyip önceden ısıttığımız fırında 10 dakika beklettikten sonra fırında kıymalı krepi yaş pasta dilimleri gibi dilimleyip sıcak servis yapabilirsiniz. Krepin aralarına ve üst kısmına kaşarla birlikte beşamel sos da yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. |
Vedide
20 Temmuz 2024 CumartesiKrep yaparken kreplerin birbirine yapışmasını nasıl önleyebilirim? Bu sorunu yaşayan var mı?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Vedide,
Kreplerin birbirine yapışmasını önlemek için birkaç ipucu verebilirim. Öncelikle, her krep piştikten sonra aralarına bir parça tereyağ ya da margarin sürebilirsin. Ayrıca, krep pişirirken tavanın yeterince sıcak olduğundan emin olmalısın ve krepi tavadan aldıktan sonra hemen üst üste koymamalısın. Kreplerin soğuması için birkaç dakika bekleyip, daha sonra üst üste koyabilirsin. Bu yöntemlerle kreplerin birbirine yapışmasını önleyebilirsin. Umarım bu ipuçları işine yarar!
Sevgiler,