Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Krep bohçası, farklı lezzetler arayanların yapabileceği ister tatlı ister tuzlu krep bohçaları. Krep ile yapılan tatlı ya da tuzlu fark etmez hemen her yemek hem eşsiz lezzette hem de mükemmel görünümde oluyor ve sadece midenize değil göz zevkinize de hitap ediyor. İçine dilediğiniz malzemeyi koyarak yapacağınız krep bohçaları lezzetli olduğu kadar hafif ve doyurucudur. Fazla yememek kaydıyla hafiftir hemen söyleyelim. Krep bohçalarını farklı şekillerde hazırlamak mümkün isterseniz tavuklu, isterseniz sebzeli, isterseniz sucuk ve kaşarlı, isterseniz mantar ve kaşarlı yani arzunuza göre yapabilirsiniz.


Krep bohçası için gereken malzemeler



Krep için

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Birkaç dal dereotu
  • 10 yemek kaşığı kadar un
  • Tuz

İç harcı için malzemeler

  • 250- 300 gram kadar tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye
  • Karabiber, pul biber ve tuz

Sosu için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Krep bohçası nasıl yapılır?

Önce krep için yumurtayı bir kâsede çırpıyoruz, üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ve ince ince kıydığımız dereotunu ekleyerek iyice çırpıyoruz. Teflon tavayı ocağa alıyor ve ısıtıyoruz, bir kepçe yardımı ile ısınan tavaya döküp her iki tarafını da pişiriyor bir kenara soğumak üzere bırakıyoruz. İç harcı hazırlamaya başlıyoruz, patatesleri küp-küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz, soğanları küp-küp doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz ve küçük küçük doğradığımız tavukları ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tavuklar suyunu çektikten sonra salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyor ve bezelyeyi, patatesi ekleyip baharatlarını, tuzunu ilave ederek karıştırıyor, birkaç dakika sonra ocaktan alıyoruz. Hazırladığımız krepleri bir kâse içine uçları dışarıda kalacak şekilde koyuyor ve harç doldurup bohça şeklinde kapatıyor ve kürdan ile sabitliyoruz. Tüm krepleri aynı şekilde doldurup kapatıyoruz. Sos için tereyağını eritiyor, unu da ekliyor ve un pembeleşene kadar kavurup sütünü, tuzunu ekleyerek koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz krep bohçalarının üzerine sosu gezdiriyor ve rendelenmiş kaşarı da ekleyerek önceden 170 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Kaşar peyniri eriyip, kızarınca fırından alıp sıcakken servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Krep Bohçası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Bohçaları Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı krep bohçaları hem sunum hem de lezzet olarak size puan kazandıracak sevilen lezzetlerdendir. Ispanak seven kişiler için değişik ve güzel bir tarif olan ıspanak[...]

Patatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli krep pratik ve bütçelere uygun lezzetli ve güzel bir tariftir. Yemek yeme konusunda sorun çıkaran çocukların bile severek yiyecekleri sağlıklı bir tarif olan pa[...]

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep, Pazar kahvaltısında farklı bir lezzet arayanlar için tercih edilebilecek oldukça hafif bir atıştırmalıkdır. Yapımı da oldukça pratik ve az malzemeli ola[...]

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi, Kahvaltı sofralarında ve çay saatlerinizde hazırlayabileceğiniz, hazırlaması son derece kolay bir tariftir. Sade olduğu için içerisine her türlü kahva[...]

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi, krep özellikle çocuklar tarafından en çok sevilerek tüketilen hamur işi çeşidinden birisidir. Krep mutfağınızda bulunan un, süt, su ve yumurta eklene[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6