Krep Bohçası Krep bohçası, farklı lezzetler arayanların yapabileceği, ister tatlı ister tuzlu olarak hazırlanabilen bir yemektir. Krep ile yapılan tatlı ya da tuzlu yemekler, hem eşsiz lezzetleri hem de mükemmel görünümleri ile sadece midenize değil, göz zevkinize de hitap eder. İçine dilediğiniz malzemeyi koyarak yapacağınız krep bohçaları, lezzetli olduğu kadar hafif ve doyurucudur. Ancak, aşırıya kaçmamak kaydıyla hafiftir. Krep bohçalarını farklı şekillerde hazırlamak mümkündür; isterseniz tavuklu, isterseniz sebzeli, sucuk ve kaşarlı ya da mantar ve kaşarlı gibi arzunuza göre çeşitlendirebilirsiniz. Krep Bohçası İçin Gerekli Malzemeler Krep İçin
İç Harcı İçin Malzemeler
Sosu İçin
Krep Bohçası Nasıl Yapılır? Öncelikle krep için yumurtayı bir kâsede çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ve ince ince kıydığınız dereotunu ekleyerek iyice çırpın. Teflon tavayı ocağa alıp ısıtın. Bir kepçe yardımıyla ısınan tavaya döküp her iki tarafını da pişirin ve bir kenarda soğumaya bırakın. İç harcı hazırlamaya başlayın. Patatesleri küp küp doğrayıp az yağda kızartın. Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun ve küçük küçük doğradığınız tavukları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Tavuklar suyunu çektikten sonra salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Bezelyeyi, patatesi ekleyip baharatları ve tuzunu ilave ederek karıştırın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Hazırladığınız krepleri bir kase içine uçları dışarıda kalacak şekilde koyun ve harç doldurup bohça şeklinde kapatın ve kürdan ile sabitleyin. Tüm krepleri aynı şekilde doldurup kapatın. Sos için tereyağını eritip unu ekleyin ve un pembeleşene kadar kavurun. Üzerine sütü ve tuzu ekleyerek koyulaşana kadar karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz krep bohçalarının üzerine sosu gezdirin ve rendelenmiş kaşarı da ekleyerek önceden 170 derece ısıttığınız fırına koyun. Kaşar peyniri eriyip, kızarınca fırından alıp sıcakken servis edin. Afiyet olsun. |