Peynirli Krep Böreği Krep, Türk mutfağına sonradan giren ancak kısa sürede popüler hale gelen bir yiyecektir. Krep, yumurta, süt ve unla hazırlanan bir yiyecektir ve az yağ kullanıldığı için hem sağlıklı hem de doyurucudur. Peynirli krep böreği ise hem kahvaltıda hem de beş çayı tarifleri için uygun bir yiyecektir. Hem zahmetsiz hem de masrafı azdır. Peynirli Krep Böreği Malzemeleri
Peynirli İç Harç için
Peynirli Krep Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak krep hamurunu yaparak işe başlıyoruz. 2 yumurtayı derin bir kaba kırıp çırpmaya başlıyoruz. Süt ve suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son elekten geçirdiğimiz un ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice çırpıyoruz. Hamuru buzdolabında dinlendirmeye bırakıyoruz. Bu esnada iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Peynirleri birbirine karıştırıyoruz ve dereotu ile maydanozu ince ince doğrayıp iç harca ekliyoruz. İç harcı birbirine iyice özleşene kadar karıştırıyoruz. İç harcı bir kenara alıp krepleri pişirmeye başlıyoruz. Krep hamurunu tavaya dökmeden önce tavaya bir miktar yağ ekliyoruz ve krep hamurunu her yere eşit gelecek şekilde ve ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde döküyoruz. Kreplerin iki yüzünü de eşit bir miktarda pişirdikten sonra bu işlemi bütün hamur bitene kadar tekrarlıyoruz. Krepler hazır olunca içlerine peynirli harcımızı koyup bohça şekline kapatıyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisinin içine krep böreklerimizi diziyoruz. Üzerine bir miktar kaşar peyniri koyduktan sonra 180 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. |
Yehuda
12 Temmuz 2024 CumaPeynirli krep böreği yaparken neden krep hamurunu buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor? Hamuru dinlendirmeden yapsam sonuç nasıl olur?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Yehuda,
Krep hamurunu buzdolabında dinlendirmek, hamurun içindeki unun tamamen nemlenmesini sağlar ve bu da kreplerin daha yumuşak ve düzgün pişmesini sağlar. Dinlenme süresi hamurun içindeki havanın kaçmasını engeller ve krep yaparken ortaya çıkacak hava kabarcıklarını minimize eder.
Eğer hamuru dinlendirmeden yaparsanız, krepleriniz daha pürüzlü olabilir ve pişirme sırasında içindeki hava kabarcıkları nedeniyle düzensiz bir yapıya sahip olabilir. Ayrıca, hamurun kıvamı tam oturmadığı için kreplerinizin kenarları daha kolay yırtılabilir. Bu yüzden, mükemmel krepler elde etmek için hamuru dinlendirmek önemlidir.
Afiyet olsun!