Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği

Krep, Türk mutfağına sonradan giren ancak kısa sürede popüler hale gelen bir yiyecektir. Krep, yumurta, süt ve unla hazırlanan bir yiyecektir ve az yağ kullanıldığı için hem sağlıklı hem de doyurucudur. Peynirli krep böreği ise hem kahvaltıda hem de beş çayı tarifleri için uygun bir yiyecektir. Hem zahmetsiz hem de masrafı azdır.

Peynirli Krep Böreği Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Peynirli İç Harç için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu

Peynirli Krep Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak krep hamurunu yaparak işe başlıyoruz. 2 yumurtayı derin bir kaba kırıp çırpmaya başlıyoruz. Süt ve suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son elekten geçirdiğimiz un ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice çırpıyoruz. Hamuru buzdolabında dinlendirmeye bırakıyoruz.

Bu esnada iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Peynirleri birbirine karıştırıyoruz ve dereotu ile maydanozu ince ince doğrayıp iç harca ekliyoruz. İç harcı birbirine iyice özleşene kadar karıştırıyoruz. İç harcı bir kenara alıp krepleri pişirmeye başlıyoruz. Krep hamurunu tavaya dökmeden önce tavaya bir miktar yağ ekliyoruz ve krep hamurunu her yere eşit gelecek şekilde ve ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde döküyoruz. Kreplerin iki yüzünü de eşit bir miktarda pişirdikten sonra bu işlemi bütün hamur bitene kadar tekrarlıyoruz.

Krepler hazır olunca içlerine peynirli harcımızı koyup bohça şekline kapatıyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisinin içine krep böreklerimizi diziyoruz. Üzerine bir miktar kaşar peyniri koyduktan sonra 180 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yehuda

12 Temmuz 2024 Cuma

Peynirli krep böreği yaparken neden krep hamurunu buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor? Hamuru dinlendirmeden yapsam sonuç nasıl olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yehuda,

Krep hamurunu buzdolabında dinlendirmek, hamurun içindeki unun tamamen nemlenmesini sağlar ve bu da kreplerin daha yumuşak ve düzgün pişmesini sağlar. Dinlenme süresi hamurun içindeki havanın kaçmasını engeller ve krep yaparken ortaya çıkacak hava kabarcıklarını minimize eder.

Eğer hamuru dinlendirmeden yaparsanız, krepleriniz daha pürüzlü olabilir ve pişirme sırasında içindeki hava kabarcıkları nedeniyle düzensiz bir yapıya sahip olabilir. Ayrıca, hamurun kıvamı tam oturmadığı için kreplerinizin kenarları daha kolay yırtılabilir. Bu yüzden, mükemmel krepler elde etmek için hamuru dinlendirmek önemlidir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri