Çikolata Soslu Krep Günümüzde en popüler ve en çok tüketilen ürünlerden biri olan çikolata, girdiği her tarifte lezzeti artıran bir bileşendir. Birçok ülkede olduğu gibi bizim toplumumuzda da popüler bir gıda olan krep, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Kreplerin sade olanları bulunabileceği gibi birçok farklı çeşidi de yapılmaktadır. Bu çeşitlerden biri olan çikolata soslu krep, lezzetiyle kısa sürede favorileriniz arasına girecektir. Kahvaltı sofranız için kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz çikolata soslu krep tarifi: Çikolata Soslu Krep Malzemeleri
Çikolata Soslu Krep Yapımı Tereyağını bir kapta eritin. Yumurtaları çırpın. Çırptığınız yumurtaların içerisine tereyağını, sütü ve unu ilave ederek iyice karıştırın. Bu şekilde pürüzsüz bir karışım elde edeceksiniz. Sade çikolatayı benmari usulüyle eritin. Bunun için çikolatayı bir kaba koyun ve bu kabı, içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine yerleştirerek karıştırmak suretiyle çikolatanın erimesini sağlayın. Yapışmaz bir tavayı yağlayıp ocakta ısıtın. Krepler için hazırladığınız karışımdan bir kepçe alıp, ısınan tavaya ince bir kat olacak şekilde yayın. Orta ateşte pişen krepin önce bir tarafını, sonra da diğer tarafını kızartın. Pişen krepi servis tabağına alıp aynı şekilde diğer krepleri de pişirin. Karışım bitene kadar pişirme işlemine devam edin. Pişen krepleri üçgen şeklinde katlayarak, servis yapacağınız tabaklara paylaştırın. Kremayı erittiğiniz çikolatayla karıştırın. Bu sosu kreplerin üzerine eşit bir şekilde dökün. Dövülmüş antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. Ekstra İpuçları ve Alternatifler Çikolata soslu krep tarifini daha da zenginleştirmek için aşağıdaki ipuçlarını ve alternatif malzemeleri kullanabilirsiniz:
Çikolata soslu krep tarifi, hem lezzeti hem de pratikliği ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek ve tatlı krizlerinize çözüm olacaktır. Afiyet olsun! |