Ispanaklı Krep Böreği Ispanak, besleyiciliği bakımından önemli sebzelerden biridir. Ancak çocukların pek sevmediği bir yiyecek olması, onu çocukların sevebileceği bir şekilde sunmayı hem yaratıcı hem de zahmetli bir iş haline getirir. Bu tarifte ise hem yaratıcılık hem de lezzet bir araya gelmektedir. Şimdi malzemeleri ve tarife geçelim. Gerekli Malzemeler Krep İçin Malzemeler
Ispanaklı İç Harç İçin Malzemeler
Ispanaklı Krep Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak krepleri yapmaya başlıyoruz. 2 adet yumurtayı çukurca bir kabın içine kırarak çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra içine süt ve suyu ekleyip karışıma devam ediyoruz. Elekten elediğimiz unu karışıma ekleyip tuzunu da karıştırıyoruz. Bir süre çırptığımız bu karışımı buzdolabında 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu arada krep böreğinin iç harcını hazırlıyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz ve salça ile yağda kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar biraz öldükten sonra üstüne doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Ispanak suyunu bırakıp geri çekene kadar kavuruyoruz. Eğer ıspanağın çok pişmesini istemiyorsanız, soğan ve salçayı kavurduktan sonra ıspanağı ekleyip ocağın altını hemen kapatabilirsiniz. Ispanak, soğanın sıcağı ile bir miktar pişecektir. İç harcı soğumaya bırakırken, krepleri hazırlamaya başlıyoruz. Teflon tavaya yağ ekliyoruz ve hamuru her yere eşit miktarda dağıtacak şekilde döküyoruz. İki yüzünü de pişirdikten sonra kalan hamurlar için aynı işlemi tekrar ediyoruz. Krep hamuru bittikten sonra fırın tepsisinin içine bir miktar yağ sürüyoruz. Kreplerin içine bir miktar ıspanaklı harçtan doldurup krepleri bohça şeklinde kapatıyoruz. Bu işlemi harç ve krepler bitene kadar devam ettiriyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisinin içine yaptığımız börekleri diziyoruz ve üstüne kașar peyniri rendesini ekliyoruz. 180 derecelik fırında kașar peyniri eriyene kadar pișirin. Sıcak olarak servis edilmelidir. Afiyet olsun. |