Şekerli Krep Hafta içi çalışan insanların kahvaltısı hem besleyici hem de pratik olmalıdır. Bu tarif ise hem tüm gün boyunca enerji vermekte hem de oldukça pratiktir. Aklınıza gelebilecek her türlü tatlı yiyecekle birleştirilerek ortaya harika bir yiyecek çıkartabilirsiniz. Şekerli krep, kısa sürede hazırlanacak bir yiyecek olduğu için çat kapı gelecek misafirleriniz için mükemmel bir ikramdır. Şimdi tarif ve yapılışına geçelim. Şekerli Krep İçin Gerekli Malzemeler
Şekerli Krep Nasıl Yapılır? Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kabın içine alıp çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra sütü ekleyip bir süre daha çırpıyoruz. En son unu ekleyip bir süre daha çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz ve topaksız bir hamur elde ettikten sonra hamuru bir süre buzdolabında dinlendiriyoruz. Yaklaşık yirmi dakikanın ardından hamurumuzu son bir kez karıştırıp krep tavasını hafifçe yağlıyoruz. Yaklaşık bir kepçe krep hamurunu tavaya döktükten sonra iki yüzünü de pişiriyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar ediyoruz. Hamur bittikten sonra krepleri istediğiniz tatlı malzemeleri ile süsleyerek ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Şekerli krep tarifi, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Örneğin:
Bu malzemeler, kreplere ekstra lezzet ve besin değeri katacaktır. Şekerli krep, özellikle çocuklar için de harika bir alternatif olabilir. Ayrıca, özel günlerde ve brunch sofralarında da şık ve lezzetli bir seçenek sunar. Afiyet olsun. |
Gülçin
29 Nisan 2024 PazartesiMerhabalar yarım sabah kahvaltıya misafirim var ve ben onlara krep yapmak istiyorum. Küçük küçük yapayım bal pekmez ve çikolata ile servis edeyim istiyorum. Fakat sabah erken gelecekler o sırada yetistirmem mümkün değil akşamdan yapsam kapalı bir kaba koysam sabaha kadar taze kalır mı acaba bilgi verir misiniz lütfen
Cevap yazAdmin
29 Nisan 2024 PazartesiMerhabalar, krep taze tüketildiğinde en lezzetli halini alır. Ancak, akşamdan yapıp kapalı bir kaba koyarsanız ve buzdolabında muhafaza ederseniz sabaha kadar taze kalabilirler. Sabah servis etmeden önce kısa bir süre mikrodalga fırında ısıtarak tazeliğini ve yumuşaklığını koruyabilirsiniz. Afiyet olsun!