Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu krep, kaygana, cızlama, akıtma gibi yörelere göre farklı isimlerle adlandırılan krep, günün her öğününde tüketilebilecek bir hamur işidir. Tatlı, tuz, sebzeli, etli, çikolatalı, meyveli gibi birçok şekilde hazırlanabilir. Sabah kahvaltılarında, beş çaylarında, gün masalarında, davet sofralarında her zaman gönül rahatlığı ile ikram edilebilecek bir yiyecektir. Hazırlanışı oldukça pratik olan krep, sade bir hamur ile de hazırlanıp tüketilebilir. Sade hazırlanan krep içine reçel, çikolata, salatalık, domates, peynir gibi malzemeler eklenerek sade krep zevke göre zenginleştirilebilir. Farklı bir krep tarifi olan tavuklu krepin besleyici değeri de oldukça yüksektir. Çocukların beğeneceği türden bir yiyecek olan tavuklu krep hazırlanışına gelin hep birlikte göz atalım.


Tavuklu krep için gerekli malzemeler



Krep için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • Birkaç dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

İç harcı için

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 tane büyük boy patates
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı domates salçası
  • 1 kâse haşlanmış bezelye
  • Kimyon, karabiber ve kırmızı pul biber

Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu krep nasıl yapılır?

Tavuklu krep için, çukur bir kabın içine yumurtalar, ince kıyılmış dereotu, toz şeker, sıvıyağ, süt, un ve tuz eklenerek tel çırpıcı ile iyice çırpılır. Bu aşamada pürüzsüz bir hamur elde etmek için karıştırıcı kullanılabilir. Krep hamuru kek hamurundan biraz daha sulu olacaktır. Hamur, pürüzsüz bir hal aldıktan sonra yanmaz tava ocağa alınıp ısıtılır. Isınan tava sıvıyağ ile yağladıktan sonra, krep hamurundan yeteri kadar tavaya dökülür. Tavaya eşit yayıldıktan sonra arkalı önlü pişirilerek tepsiye çıkarılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. Hazırlanan hamurdan yaklaşık 10 adet krep çıkacaktır.

Tavuklu krepin iç harcı için, kuşbaşı doğranmış tavuk eti tavaya alınır. Orta hararetli ısıda suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kuru soğanın kabukları soyulup küp-küp doğranır. Tavaya sıvıyağ eklenir ve doğranan soğanlar tavukların üzerine ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates soyulduktan sonra minik küpler şeklinde doğranıp kavrulan malzemelerin üzerine ilave edilir. Salça ve tuz eklenerek 5 dakika kadar daha kavrulur. Son olarak haşlanmış bezelyeler ve baharatlar eklenir. Hazırlanan iç harç soğumaya bırakılır.

Tavuklu krepin sosunu hazırlamak için ufak bir tavanın içine tereyağı eklenip ısıtılır. Un ilave edilerek karıştırılır. Süt sicim şeklinde malzemelere ilave edilerek bir çırpıcı yardımı ile devamlı karıştırılır. Karışım muhallebi kıvamında olana kadar karıştırıldıktan sonra bir miktar tuz eklenip ocaktan alınır.

Orta boy bir kâsenin içine pişen krepler tek tek serilir. Her bir krepin içine hazırlanan iç harçtan yeteri kadar eklenerek krep bohça şeklinde katlanır. Fırın kabı yağladıktan sonra hazırlanan tavuklu kreplerin katlama yeri altta kalacak şekilde yağlanan tepsiye sıralanır. Hazırlanan beşamel sos her bir krepin üzerine bir kaşık yardımı ile eşit şekilde dökülür. Son olarak tavuklu krepin üzerine kaşar rendesi dökülür. Fırın 180 derecede ayarlanarak ısınmış fırına krepler verilir. Kreplerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olacak şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Tavuklu Krep Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Su ile Krep Tarifi ve Malzemeleri

Su ile Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kalın Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kalın Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak mümkündür. [...]

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu mantarlı krep, yapımı kolay olan ve lezzeti ile cezbeden bir krep çeşididir. Bu krebi çocuklarımız ve misafirlerimiz severek tüketirler. Krebin malzemeleri [...]

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi, tahıl ürününün öğütülmüş haliyle belirli malzemelerin karışımı ile yapılan bir gıda türüdür. İçerisindeki yulaf ve yumurta sayesinde bes[...]

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep, Pazar kahvaltısında farklı bir lezzet arayanlar için tercih edilebilecek oldukça hafif bir atıştırmalıkdır. Yapımı da oldukça pratik ve az malzemeli ola[...]

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Krep, genellikle evlerde krepler kahvaltı için hazırlanmaktadır. Kişilerin damak zevkine göre pişmiş olan krepler isterse reçel ve bal ile isterse peynir konularak [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6