Kahvaltılık Krep Krep, kahvaltılarda sevilerek tüketilen, sofralara renk ve lezzet katan bir yiyecektir. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir çünkü damak tadına göre şekillendirilebilir. Kahvaltılarda peynir, zeytin ve domates ile tüketilir. Şekerli ya da tuzlu yapılabilir. Şeker ile yapıldığında şekerli besinler ile tüketilir. Tuzlu krepler kahvaltılarda arasına peynir konularak sarılır ve üzeri kürdan ile tutturularak servis edilerek hem şık bir görüntü hem eşsiz bir lezzet elde edilebilir. İsteğe göre farklı malzemeler kullanılarak hazırlanabilir. Damak tadına göre birçok şekilde yapılır. İçerisine sebze kavurmaları ya da sosis kaşar konulabilir kahvaltılarda. Tamamen damak tadınıza göre krepler ile sabah kahvaltılarınızı şenlendirebilirsiniz. Şimdi kahvaltı sofralarına en çok yakışan krep tariflerinden olan ıspanaklı krep tarifine bakalım. Kahvaltılık Ispanaklı Krep Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Kahvaltılık Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır? Krep yapımı için yumurta, su, süt, tuz, kabartma tozu ve kırmızı toz biber bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Tüm malzeme karışınca un eklenir. Tekrar çırpılır. Ispanaklar yıkanır ve çok ince olacak şekilde doğranır. Ispanaklar ince doğranmazsa iyi pişmeyebilir. Topaklanma kalmayana dek karıştırılır. Ardından teflon tava ocağa alınır ve birkaç damla sıvı yağ eklenerek tavanın iyice ısıtılması sağlanır. Mümkünse krep tavası kullanılmalıdır. Tava ısınınca istediğiniz büyüklüğe göre krep hamurundan tavaya ekleyin ve hamurun yayılması için tavayı sağa sola dairesel şekillerde çevirin. Krep hamuru tavaya döküldüğünde göz göz olmaya başlayınca diğer tarafını çevirin. Her iki tarafı da iyice pişirin. Krepler piştikten sonra iki parmak kalınlığında kesin. İster içerisine peynir koyarak ister sade bir şekilde kıvırarak sarın ve kürdan yardımı ile tutturarak servis tabağına alın. Hem çok lezzetli hem de renkli bir krep kahvaltı sofranızı şenlendirecektir. Kahvaltılık Krep Çeşitleri Kahvaltılık krepler, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. İşte birkaç örnek:
Krep Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Krep yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır:
Kahvaltılık krepler, her damak tadına uygun şekilde hazırlanabilir. İster tatlı ister tuzlu olsun, krepler her zaman kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacaktır. |
Neval
26 Nisan 2024 Cumasabahları oğlumun beslenmesine ne koyacağımı bilmiyorum. Öğretmenler kokusuz ve hafif şeyler olsun istiyorlar. Acaba kahvaltılık krep yapsam uygun olur mu? Lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Cevap yazÖzlem
26 Nisan 2024 CumaNeval hanim neden olmasin krepde koku yok hemde hafif oluyor, hemen bozulma riskki de yok. borek, puaca da olur mevsimine gorede meyve ve evde yapilmis meyve sulari koyarsaniz çok iyi olur afiyet olsun