Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi

Krep, özellikle çocuklar tarafından en çok sevilerek tüketilen hamur işi çeşitlerinden biridir. Mutfağınızda bulunan un, süt, su ve yumurta kullanarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif, doyurucu bir kahvaltılık ya da ikramlık olabilir. Krepi sade olarak tüketebileceğiniz gibi içerisine eklediğiniz çikolata, reçel veya peynir ile tatlandırarak da tüketebilirsiniz. Çoğunlukla çocuklar, krepin arasına çikolata veya reçel sürüldüğünde severek tüketmektedirler. Ani gelen misafirler için de pratik olarak farklı çeşit ve lezzetlerde krepler hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Pek çok kişi, krep hamurunu yapmanın zor olduğunu düşünür. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, krep malzemelerinin iyice çırpıldıktan sonra tavaya dökme kısmında çok ince dökülmesidir. Eğer bu şekilde uygularsanız krep hamurunuz oldukça ince olacaktır. İlk denemelerinizde krep hamurları biraz kalın olabilir, fakat birkaç denemeden sonra oldukça ince krepler pişirebilirsiniz.

Basit Krep Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az miktarda un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Krepi pişirmek için isteğe göre sıvı yağ veya margarin

Basit Krep Nasıl Yapılır?

İlk önce derin bir kâsenin içerisine sütü, unu ve suyu ekleyerek içinde topak kalmayana kadar hızlı ve dikkatli bir şekilde çırpın. İçerisinde hiç topak kalmayan karışımın içine yumurtaları ilave edin ve tekrar çırpın. Krep hamuru mutlaka kek hamurundan biraz daha cıvık olarak hazırlanmalıdır. Akışkan hamuru hazırladıktan sonra teflon yanmaz tavanın içerisine veya krep tavasının içerisine 1 çay kaşığı sıvı yağ ya da margarini ekleyerek tavayı iyice ısıtın. Daha sonra krep hamurundan bir kepçe alarak tavanın içine dökün ve sağa sola doğru eğerek yayılmasını sağlayın. Orta dereceli ateşin üzerinde krepin her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.

İyi bir krep hazırlanması için el becerisini iyi kullanmak gereklidir. Eğer pişirdiğiniz krepleri içerisine reçel ya da çikolata sürerek tüketecekseniz, krep hamurunun içerisine tuz eklemeyin. Basit krep servise hazır, isteğe göre iç malzemesi kullanarak servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Krep tarifini daha lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Örneğin:

  • Krep hamurunu hazırlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Tavayı iyice ısıtmak, krepin yapışmadan pişmesini sağlar.
  • Her krep öncesinde tavayı hafifçe yağlamayı unutmayın.
  • Krepi çevirirken spatula kullanarak dikkatlice yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri