Krep Hamuru Krep, süt, su, şeker, tuz, un ve yumurta kullanılarak yapılan lezzetli ve çok yönlü bir yiyecektir. Bu malzemeleri karıştırarak, boza kıvamında bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur, kızgın bir yüzey üzerine dökülerek pişirilir. Yapımı oldukça kolay olan bu hamur işi, tatlı ve tuzlu olarak hazırlanıp tüketilebilir. İçine istenilen her türlü yiyecek konulabilir. Malzemeleri uygun ve kolay bulunabilen şeylerdir. İki çeşit krep hamuru vardır: Tatlı krep ve tuzlu krep. Tatlı Krep Tarifi İçin Malzemeler
Tatlı Krep Nasıl Yapılır? Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Daha sonra süt ve suyu ekleyip bir süre daha çırpın. En son unu ekleyip boza kıvamına gelene kadar hamuru karıştırın. Tavaya çok az miktarda yağ ekleyip krep hamurunu tavaya dökün ve iki yüzünü pişirin. İçine istenilen tatlı malzemesi konularak veya sade olarak tüketilebilir. Tuzlu Krep Tarifi İçin Malzemeler
Tuzlu Krep Nasıl Yapılır? Yumurtaları derin bir kabın içine alarak iyice çırpın. İçine daha sonra su ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak tuz ve unu ekledikten sonra hamur özleşene kadar çırpın. Krep hamuru kıvama geldikten sonra bir süre buzdolabında dinlenmesi gerekmektedir. 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra pişirmeye başlayın. Tavaya çok az miktarda yağ ekledikten sonra hamurdan bir miktar alıp tavaya dökün ve iki taraflı pişirin. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın. Sıcak olarak servis edilirse daha lezzetli olmaktadır. Afiyet olsun. |