Kıymalı Krep Sarma Kıymalı krep sarma, krep çeşitleri arasında çok sevilen ve popüler bir yemektir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemek, kahvaltılarda, hafif öğle ve akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Sağlıklı ve doyurucu olmasına rağmen, yüksek kalori içeriği nedeniyle kontrolsüz tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Kıymalı krep, çay, ayran veya çeşitli meşrubatlarla servis edilebilir. Eğer siz de sevdiklerinize veya arkadaşlarınıza kıymalı krep sarma yapmak ve onlara özel bir sunum hazırlamak istiyorsanız, işte kıymalı krep sarma tarifi. Kıymalı Krep Sarma İçin Gerekli Malzemeler
İç Malzemesi İçin
Üzeri İçin
Kıymalı Krep Sarma Nasıl Yapılır? Öncelikle kıymalı krepin iç malzemesini hazırlayalım. Soğanı soyun ve yeşil sivri biberleri bol su ile yıkayın. Soğan ve biberleri çok küçük bir şekilde doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı koyup doğranan soğan ve biberleri ekleyin. Ocağın altını açın ve kısık ateşte iyice kavurun. Soğan ve biberler kavrulduktan sonra içine kıymayı ilave edin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma tamamen kavrulduktan sonra salçayı ekleyin. Ardından önceden doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler hafif sulanınca biraz su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 20 dakika kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Hazırlanan iç malzemesini soğumaya bırakın. Bir kâseye yumurtaları kırın. Daha sonra sütü ilave edin ve iyice çırpın. Ardından unu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Krep hamuruna tuz ekleyin. Teflon yanmaz, yapışmaz bir tavaya bir kaşık sıvı yağ koyarak iyice ısıtın. Krep hamurundan bir kepçe alarak ısınan yağın üzerine dökün. Karıştırmadan krepin bir yüzünün pişmesini bekleyin. Bir taraf pişince diğer tarafı çevirerek diğer yüzünü pişirin. Bu işlemi tüm krep hamuru bitene kadar tekrarlayın. Krepler tamamen pişince hazırlanan iç harçtan içine ilave ederek krep rulo şeklinde sarın. Sarılan krepleri, tabanı yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Dizilen kreplerin üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Kırmızı toz biberi de serpiştirdikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına hazırlanan krepleri sürün. 15-20 dakika fırında pişirin. Süre dolunca krepleri fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Artık kıymalı krep sarma hazır. Afiyet olsun. |
Berat
05 Mayıs 2024 Pazarİyi günler Ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim. Bir bekar evi olarak tabiki yemek te yapıyorum. Yarın memleketten annemler gelecek ve onlara güzel bir ziyafet hazırlamak istiyorum. Acaba onlara kıymalı krep sarma yapsam uygun olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Cevap yazAdmin
05 Mayıs 2024 PazarMerhaba Berat,
Annelerin ziyareti her zaman özel ve anlamlıdır. Kıymalı krep sarma hem lezzetli hem de sunumu güzel bir yemek tercihidir, bu nedenle annenler kesinlikle beğenecektir. Krep yaparken ince ve yumuşak olmasına dikkat ederseniz, kıymayı da güzelce kavurup baharatlarla tatlandırırsanız harika bir yemek ortaya çıkacaktır. Yanında bir salata ve belki hafif bir tatlı ile bu ziyafeti tamamlayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve annenlerle keyifli zaman geçirmenizi dilerim. Teşekkürler.
Tunçdağ
05 Mayıs 2024 PazarMerhaba. Kıymalı krep sarma, krep çeşitleri arasında çok sevilen bir çeşittir. Kıymalı krep sarma oldukça zahmetli ve bol içeriklidir. Kahvaltıların yanı sıra hafif geçirilmek istenilen öğlen ve akşam yemeklerinde de bulundurulabilir. Ama güzel olmuş diye fazla tüketmemek gerekir. Çünkü fazla tüketilmesi durumunda daha ciddi sağlık problemleri doğurabilir. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap