Meyveli krep, birçok kişinin favori tarifleri arasında yer almaktadır. Hazırlanması son derece pratik olan bu tarif, lezzetiyle de bir o kadar enfestir. Aynı zamanda, krepin meyveli olması da vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu göstermektedir. Siz de bu lezzetli ve besleyici olan meyveli krep tarifini denemek isterseniz, aşağıdaki tarife göz atmanızı tavsiye ederiz. Gerekli Malzemeler
Hazırlık Aşaması Meyveli krep hazırlamak için öncelikle yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak çırpın. Köpük kıvamına gelen karışıma sütü ilave edip karıştırın. Ardından azar azar un ekleyerek akışkan bir hamur oluşturun. Hamurun içerisine kakaoyu da ilave edip tekrar çırpın. Krep Pişirme Çırpılmış olan hamurdan bir çorba kepçesi ile hamur alarak yağlanmış olan krep tavasına ilave edin ve pişirin. Bir tarafı pişmiş olan hamurun diğer tarafını çevirip pişirin. Her iki tarafı da pişmiş olan krepi havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Diğer kalan hamurları da aynı şekilde pişirin. Krem Şanti Hazırlama Krem şanti için verilen süt ölçüsünü bir karıştırma kabına alın ve üzerine toz şantiyi ilave ederek çırpın. Meyvelerin Hazırlanması Krepler diğer tarafta soğurken, meyveleri ince dilimler halinde keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin. Kreplerin Doldurulması Soğumuş olan kreplerin bir tanesini düz bir tabağın üzerine alın ve içerisine hazırlanmış olan krem şantiden sürün. Krem şantinin üzerine dilimlenmiş meyveleri ve nar tanelerini serpiştirin. Rulo şeklinde meyveli krepi sarın ve orta kısmına bir kürdan batırın. Kürdan, krepin açılmasını önleyecektir. Servis Aşaması Hazır hale gelmiş olan meyveli krepleri buzdolabına kaldırarak yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan krepleri servis tabaklarına alıp sunum yapın. Afiyet olsun. |