Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kaşarlı Krep

Krep, temel olarak maya, un, tuz ve süt kullanılarak yapılan bir hamur işidir. Anadolu ve Rumeli'de sıkça tüketilen bu lezzet, günümüzde çeşitli ilave malzemelerle zenginleştirilerek farklı tariflerle sunulmaktadır. İşte kıymalı kaşarlı krep tarifi ve detayları:

Kıymalı Kaşarlı Krep İçin Malzemeler

Krep İçin
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri miktarda tuz

İç Harcı İçin Malzemeler
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1'er yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 200 gram kaşar (rendelenmiş, 100 gramı üzeri için kullanılacak)
  • 1 yemek kaşığı kekik (üzeri için kullanılacak)
  • 2 su bardağı su
  • Yeteri miktarda tuz

Kıymalı Kaşarlı Krep Nasıl Yapılır?

Geniş bir kaba krep için ayırdığımız malzemeleri (yumurta, süt, un, kabartma tozu ve tuz) ekleyin ve karışımı çırpın. Krep hamurunun kıvamı hafif koyu olmalıdır. Yapışmaz yüzeyli tavanızı yağlayıp ocağa alın, kepçe yardımıyla hamurdan alarak tavaya yayın. Orta ateşte iki tarafını da kızartın. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayın ve kızarmış krepleri üst üste dizin.

İç Harcın Hazırlanışı; Tavanıza zeytinyağını dökün. Soğanı küp küp, biberleri ince ince doğrayın. (Soğan ve biberin diri kalmasını istemiyorsanız kıymadan önce hafifçe pişirin.) Kıymayı ekleyip 5-10 dakika kavurun. Salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın, yeteri miktarda 2 bardak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Pişen harcın suyunu bir kaba alın. Kreplerin üzerine 100 gram kaşar peynirini serpiştirin ve kıyma harcını içlerine pay edin. Rulo şeklinde sararak fırın tepsisine dizin. Kıymalı harcın suyunu kreplerin yarısını geçecek kadar ekleyin. Üzerine kalan 100 gram kaşar peynirini serpiştirerek 190 derece ısıtılmış fırında peynirler hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra üzerine kekik serpip servis edin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yusuf

24 Nisan 2024 Çarşamba

Kahvaltıda vazgecılmez olan krep sımdı modernlesmeye basladı mı ne? Cikolata surup yemek krepı en lezzetlı durum dur bence ama kıymalısınıda denemek lazım deneyenler fıkırlerını sundukca daha çok cesıdı cıkacakdır içine süt kayıp kıymayla yenen birsey nekadar guzel olabılırkı

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Aslında, krep hem tatlı hem de tuzlu olarak çeşitlenebilen bir yiyecek. Çikolata şurubuyla tatlı bir lezzet sunarken, kıymalı krep de çok farklı ve doyurucu bir alternatif olabilir. Her iki türü de denemeye değer! Senin favorin hangisi?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nutellalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Nutellalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

Krep Bohçası Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Krep Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri