Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Ispanaklı Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Sarma

Ispanaklı krep sarma, görselliği ve lezzetiyle dikkat çeken bir yemektir. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen krepler, bu tarifle akşam yemeklerine de uygun hale gelir. Zengin iç harcı ve besleyici içeriğiyle bu tarif, kış aylarında taze ıspanaklarla denemeye değerdir. Konuklarınıza farklı ve doyurucu bir lezzet sunmak isterseniz, ıspanaklı krep sarma harika bir seçenek olacaktır. Şimdi tarife geçelim.

Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir miktar tuz

İç Harcı İçin

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 sap dereotu
  • Yeterince tuz ve karabiber

Beşamel Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Yeteri kadar tuz
  • Üzerine koymak için kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Yıkanmış ıspanakları ince doğrayın. Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanları kavurun. Ardından doğranmış ıspanakları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Malzemeler sotelendikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin. İç harcı bir kenarda bekletin.

Beşamel sos için tereyağını bir tavada eritin ve unu kavurmaya başlayın. Ardından azar azar sütü ekleyin. Tuzunu da ilave ederek beşamel sosu pişirin. Sosun kıvamı yoğun olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosun üçte ikisini ıspanaklı harcın içine karıştırın.

Krep hamurunu hazırlamak için yumurtaları çırpın. Ardından unu ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Tuz ve kabartma tozunu da ekleyin. Krepleri tavaya sıvı yağ ilave ederek pişirin. Kreplerin fazla kalın olmamasına özen gösterin. Yaklaşık 7-8 adet krep elde edebilirsiniz. Pișen kreplerin arasına hazırladığınız iç harcından koyun ve sarın. Bunları fırın tepsisine yerleştirin.

Hepsi tamamlandığında üzerlerine kalan beşamel sosu ve kaşar peynirini ekleyin. 200 derecede ısıtılmış fırında ıspanaklı krep sarmayı 10-15 dakika pişirin. Üzerleri kızardığında sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Krep Tarifi ve Malzemeleri