Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı krep, Krep artık her öğün rahatlıkla yiyebileceğimiz alternatif bir yemek haline geldi. Sabahları kahvaltıda, akşam ve öğlen vakitlerinde ise değişik malzemeler kullanılarak yemek haline gelen bir yiyecek oldu. Hem sadesi hem de her çeşidi herkes tarafından sevilerek tüketilmeye başlandı. Bugün ise krebi hem öğlen hem de akşam yemeklerinde yiyebileceğimiz bir şekilde yapacağız. Şimdi mantarlı krep hazırlayacağız. Hem mantar hem krep iki muhteşem lezzet bir arada. Şimdi gelelim tarifine.


Krep hamuru için gerekli malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu

İç harcı için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 veya 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sosu için gerekli olan malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Tuz

Mantarlı Krep Nasıl Yapılır?

İlk olarak beşamel sosumuzu hatırlayalım. Bir tavada yer ayağınızı eritiyoruz ve içerisine unu koyup kavuruyoruz. Kavrulan unun içerisine sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve bir yandan da hızlı bir şekilde karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın. Pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra içerisine yumurtayı kırıp iyi bir şekilde çırpıyoruz ve en son olarak tuzunu ekliyoruz.

İç harcına ise ilk olarak soğanları küp-küp doğramak ile başlıyoruz. Doğradığımız soğanları sıvıyağ ile bir tavaya koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz. Kavurduktan sonra mantarları ilave ediyoruz ve karabiber ile tuzunu da ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Şimdi ise krepleri yapmaya başlayabilirsiniz. Tüm krep malzemelerini karıştırıyoruz. Bu krep hamurunu kızgın tavaya bir kepçe döküyoruz ve her iki tarafını iyi bir şekilde pişiriyoruz. Tüm krep hamurunu aynı şekilde yapıyoruz. Daha sonra her krepin içerisine eşit miktarda mantarlı harçtan koyuyoruz. Krepin kenarlarını biraz içine katlayıp rulo yapıyoruz. Bütün krepleri aynı şekilde yapıp bir fırın tepsisine diziyoruz. En son olarak üzerlerine beşamel sosumuzu döküp,180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Mantarlı Krep Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında sebzeli krep, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krepler özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek olacaktır. Sebzeli, etli değişik versiyonlarda[...]

Fırında Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Krep Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeleri k[...]

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı yöreler[...]

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Krep Tarifi, kahvaltıların vazgeçilmesi olan klasik krep tarifine alternatif bir tariftir. Kahvaltı haricinde gün içi atıştırmalıklarda da zevkle tüketilebilecek ot[...]

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi, krep özellikle çocuklar tarafından en çok sevilerek tüketilen hamur işi çeşidinden birisidir. Krep mutfağınızda bulunan un, süt, su ve yumurta eklene[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6